avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii salariu mediu pe unitate pt nou nascut
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

salariu mediu pe unitate pt nou nascut

Buna ziua!Urmeaza sa nasc in 2 - 3 saptamani iar firma la care lucrez ( invatamant ) mi-a spus ca anul acesta nu au buget pt salariul de nou nascut.In aceste conditii mai pot face ceva sau poate beneficia sotul?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:42, 28 Mai 2010
Sotul beneficiaza doar daca sotia nu este salariata, sau daca are prevazut in mod expres in CCM al unitatii in care lucreaza sa beneficieze de un ajutor de genul asta.
De indemnizatia crestere copil beneficiaza fiecare persoana care a inregistrat venituri impozabile cu 12 luni anterioare nasterii copilului....nu ca nu exista buget!...sa va dea un text legal de unde sa rezulte ca Dmv nu beneficiati de aceasta indemnizatie.
Mult succes ,
daniela vorovenci a scris:

De indemnizatia crestere copil beneficiaza fiecare persoana care a inregistrat venituri impozabile cu 12 luni anterioare nasterii copilului....nu ca nu exista buget!...sa va dea un text legal de unde sa rezulte ca Dmv nu beneficiati de aceasta indemnizatie.
Mult succes ,


era vb de acel salariu mediu brut pe unitate acordat pt nasterea copilului..nu de indemnizatie:)
Faceti cerere pentru acordare ,luati nr de inregistrare si ii puteti da in judecata.Sunt obligati sa va acorde drepturile.
Pentru a concretiza va redau din Contract colectiv de muncă unic la nivel naţional pe anii 2007-2010 nr. 2895/2006

Art. 3. - (1) Clauzele contractelor colective de muncă produc efecte după cum urmează:
a) pentru toţi salariaţii încadraţi în unităţile din ţară, indiferent de forma de capital social (de stat sau privat, român sau străin/mixt), în cazul contractelor colective de muncă la nivel naţional;
Art. 51. - În afară de ajutoarele prevăzute de lege, la care au dreptul, salariaţii vor beneficia şi de următoarele ajutoare:
c) un salariu mediu pe unitate, plătit de aceasta mamei, pentru naşterea fiecărui copil; dacă mama nu este salariată, soţul acesteia beneficiază de plata unui salariu mediu pe unitate;
Art. 66. - (1) În cazul în care salariata se află în concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumită perioadă, diferenţa dintre salariul de bază individual avut şi indemnizaţia legală la care are dreptul.
(2) Perioada pe durata căreia să acordă compensarea va fi stabilită prin contractele colective de muncă la nivel de unitate, dar nu mai puţin de 6 săptămâni.
(3) Diferenţele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii.

Alte discuții în legătură

Prima de nastere anonim1607 anonim1607 Buna ziua,sunt angajator,medic de familie aflat in contract cu Casa Nationala de Asigurari(persoana fizica autorizata).Am,angajat acum 5 ani o asistenta,care ... (vezi toată discuția)
Deducere copil 2 ani pentru mama, sotul fara cm gabrielamaria gabrielamaria Buna ziua, am revenit luna trecuta la serviciu dupa CCC de 2 ani. O ruda mi-a spus ca ar tb sa primesc cateva drepturi finanaciare. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Salar mediu pe unitate pt. nastere ContSters57911 ContSters57911 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca se impoziteaza si se retin toate cotizatiile la salarul mediu pe unitate pt. nastrea copilului ( conform art. 51, litera ... (vezi toată discuția)