avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale brevet de turism
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

brevet de turism

Care sunt procedurile de a inchiria un brevet de turism si la ce riscuri sunt expusa?
Cel mai recent răspuns: gabizxc , utilizator 15:45, 28 Ianuarie 2014
Puteti intocmi posesorului brevetului de turism un contract individual de munca cu durata determinata si ii stabiliti fisa postului asa cum doriti dvs.
De regula cei care aleg sa isi inchirieze brevetul de turism sunt interesati numai de "retributie" si nu doresc sa se implice in problemele societatii comerciale.
Daca aveti studii superioare, atestat de limba straina si o vechime de mai mult de un an in turism (receptioner, sef restaurant, manager hotel, etc) puteti urma dvs personal cursurile unei institutii care pregateste manageri in turism si puteti dobandi dvs personal un astfel de brevet.
Am terminat facultate de turism si detin brevet de turism .
Vreau doar sa il inchiriez , cu un contract de munca doar de 2 ore deoarece mai am si alt servici, dar nu stiu care sunt riscurile. Ce ar trebui sa fac sa nu ma trezesc dupaia ca am de pus bani de la mine? Ar trebui sa fac un contact la notar prin care sa specific doar dreptul de inchiriere si atat fara sa figurez si in alte acte?
Multumesc anticipat
Nu exista riscuri potentiale.
Puteti incerca si o conventie civila de munca si un contract de munca in forma expusa de dvs.
Puteti solicita plata in avans pe intreaga perioada de derulare a contractului/ conventiei si o fisa a postului care sa nu va oblige in nici un fel.
multumesc tare mult
Sunt detinatoare de brevet manager turism si ma aflu in discutii cu o societate care ar vrea sa ma angajeze pentru a-mi putea folosi brevetul.
Raspunsurile de mai sus sunt date in 2010.Din cate am auzit si citit , acum trebuie sa fii angajata cu norma intreaga obligatoriu.Perioada determinata sau nedeterminata?...ca nu se specifica.Sau nu conteaza? Poti fi angajata doar pe o functie de conducere conform brevetului, nu? Adica in revisal eu trebuie sa apar efectiv ca manager sau director, nicidecum ca receptioner? Daca societatea a avut un manager, deci functioneaza de ceva ani, daca schimba detinatorul brevetului, trebuie sa-si innoiasca ceva acte? Astept cu interes un raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare receptionera cu brevet de turism Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Am o viitoare angajata care are brevet in turism eliberat de Ministerul Dezvoltarii. Pot sa o angajez in baza acestei calificari pe postul de ... (vezi toată discuția)
Folosire brevet turism Luu Luu Ma intereseaza daca imi pot folosi brevetul de turism in doua locatii diferite. (vezi toată discuția)
Brevet manager turism - angajat ore lucratoare GabrielaMZ GabrielaMZ Buna ziua, Sunt angajat full time (8h lucratoare/ 5 zile pe saptamana) intr-o companie dar in paralel imi voi ajuta prietenul in deshiderea unei agentii de ... (vezi toată discuția)