avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... incepere stagiatura
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

incepere stagiatura

in cat timp de la promovarea examenului de admitere in barou trebuie sa incepi stagiatura??
Cel mai recent răspuns: ContSters67773 , utilizator 11:11, 10 Martie 2010
din momentul in care se redacteaza decizia de admitere in barou si va este comunicata.. maestrul pe langa care faceti stagiatura ar trebui sa va indrume si in acest sens.. si mai sunt si normele in materie, ce se presupune ca le ati studiat in vederea admiterii in avocatura.. sau nu?
Buna!
De la data de validare a examenului ai termen de 2 ani sa-ti gasesti coordonator de stagiu. Pentru mai multe informatii cititi Legea nr. 51/1995 ( organizarea si exercitarea profesiei de avocat ) .
termenul de doi ani se refera la perioada de practica in domeniu ;)
din momentul comunicarii /eliberarii deciziei de primire in Barou , tb. sa incepeti efectuarea stagiaturii la un birou de avocatura .
Bafta !!
termenul de valabilitate al examenului este de asemenea de doi ani!
Perioada de stagiu incepe in momentul inscrierii pe tabloul avocatilor in calitate de av. stagiar.
Te inscrii pe tablou in temeiul contractului de colaborare incheiat cu av. coordonator sau cu contractul de formare profesionala incheiat cu I.N.P.P.A.
Art. 280. - (1) din statutul profesiei de avocat ”Durata stagiului este de 2 ani, calculată de la data înscrierii în Tabloul avocaţilor.
(2) Perioada în care avocatul stagiar urmează cursurile I.N.P.P.A. se include în durata stagiului.”

Totodata stagiul se suspenda si la cerere in conditiil ein care contractul de colaborare cu av. coordonator inceteaza din cauze ce nu presupun culpa av. stagiar.

Alte discuții în legătură

Avocat stagiar Pascu Cristian Pascu Cristian Salut! Doresc sa vă întreb daca in urma promovarii examenului de admitere in barou(pentru stagiari) se dobandeste calitatea de avocat stagiar? I.N.P.P.A ... (vezi toată discuția)
Avocat definiv intr-un an justlegal justlegal Este posibil sa devii avocat definitiv dupa numai un an de stagiatura? (vezi toată discuția)
Inppa elena_2 elena_2 Buna ziua! De cand am vazut anuntul ca se fac inscrieri la INPPA ma tot framanta acest gand. Ideea e ca ca as vrea si eu sa urmez cursurile acestui institut ... (vezi toată discuția)