avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... avocat definiv intr-un an
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

avocat definiv intr-un an

Este posibil sa devii avocat definitiv dupa numai un an de stagiatura?
Cel mai recent răspuns: justlegal , utilizator 05:48, 12 Noiembrie 2010
Doar in cazul absolvirii INPPA. In alte conditii, stagiul este de 2 ani.
justicemn a scris:

Doar in cazul absolvirii INPPA. In alte conditii, stagiul este de 2 ani.


Aveti idee care a fost perioada ultimului stagiu finalizat in 2010 si ce conditii trebuie sa indeplineasca persoana respectiva?
Înscrierile pentru anul de pregătire profesională iniţială 2010 organizat de I.N.P.P.A. se fac în perioada 18 ianuarie "26 februarie 2010.

În anul de pregătire profesională iniţială 2010 pot fi admişi numai avocaţii stagiari care fac dovada efectuării unui an de stagiatură calculat de la data înscrierii în evidenţele (pe tabloul) baroului până la data de 1 martie 2010 inclusiv.

Avocaţii stagiari care au fost declaraţi respinşi ori nu s-au prezentat cel puţin o dată la examenul de definitivare în profesie vor putea fi admişi numai cu acordul scris al consiliului baroului din care fac parte.

Dosarele se depun personal sau prin procură la secretariatul central al I.N.P.P.A. (Bucureşti, Calea Văcăreşti nr. 185, sector 4 "sediul Universităţii "Nicolae Titulescu" etajul II, camera 71) şi vor conţine:

1.cererea de înscriere (DESCARCA CEREREA DE INSCRIERE) însoţită de următoarele documente, în copii atestate de avocat ca fiind conforme cu originalul;
2.cartea de identitate;
3.legitimaţia/cardul de identitate pentru avocat valabil pentru anul în curs;
4.diploma de licenţă şi foaia matricolă;
5.decizia de primire în profesia de avocat;
6.decizia de înscriere în barou;
7.contractul actual de colaborare sau de salarizare în interiorul profesiei;
8.dosar plic.

Avocaţii stagiari declaraţi admişi vor depune la secretariatul central al I.N.P.P.A., până la data de 15 martie 2010, dovada plăţii taxei de înscriere în cuantum de 700 lei (în contul RO56RNCB0082044172480001 deschis la B.C.R. "Bucureşti, Sucursala Unirea). Pentru avocaţii stagiari membri ai Baroului Bucureşti, taxa de înscriere va fi suportată de către barou.

Toţi cursanţii I.N.P.P.A. vor achita în perioada premergătoare examenului de absolvire a Institutului o taxă de examinare în cuantum de 700 de lei (în contul RO56RNCB0082044172480001 deschis la B.C.R. "Bucureşti, Sucursala Unirea).




in perioada martie -noiembrie 2010 are loc pregatirea dar mai multe detalii afli daca studiezi:
[ link extern ]
Va multumesc pentru raspuns.
Intre timp m-am documentat si am aflat ca legal nu ai cum sa devii avocat intr-un an.
Persoana respectiva nu a intrat ca avocat stagiar in sesiunea decembrie 2008, nu a figurat ca avocat stagiar in Baroul Bota unde se fac examene de admitere in aproape in fiecare luna, nu figureaza nici ca avocat definitiv, dar are cabinet de avocatura inregistrat la finante cu toate ca in urma cu un an detinea functii incompatibile cu cea de avocat sau consilier juridic.
Ce e de facut in acest sens?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Barou 2011 andra-celia andra-celia buna ziua,care este perioada de inscriere pentru sustinerea ex de primire in prof de av ca av stagiar,ca pe site nu gasesc decat datele ex propriu zise,ele din ... (vezi toată discuția)
Admiterea in barou mihaelamiki99 mihaelamiki99 buna ziua ..poate cineva sa ma ajute si pe mine cu mai multe detalii despre admiterea in barou??m-am intors curand din strainatate si nu stiu nimic despre ... (vezi toată discuția)
Inppa elena_2 elena_2 Buna ziua! De cand am vazut anuntul ca se fac inscrieri la INPPA ma tot framanta acest gand. Ideea e ca ca as vrea si eu sa urmez cursurile acestui institut ... (vezi toată discuția)