Buna ziua! De cand am vazut anuntul ca se fac inscrieri la INPPA ma tot framanta acest gand. Ideea e ca ca as vrea si eu sa urmez cursurile acestui institut dar nu prea stiu de unde sa mi iau informatiile necesare referitoare la conditiile de admitere si taxa. Ma poate ajuta cineva? Stie cineva cat sunt taxele la institut? Stiu ca examenul de absolvire a institutulu echivaleaza cu deful,dar definitiv devii in ziua in care implinesti cei 2 ani de stagiu nu cand promovezi respectivul examen.Am auzit pareri care sustin ca efectuarea acestui stagiu te scuteste de contractul de colaborare cu avocatul coordonator dar si pareri care sustin ideea ca desi urmezi acest institut ai nevoie si de av. coordonator.M-ar interesa care varianta e adevarata daca poate cineva sa ma lamureasca. Multumesc!
Raspunsul e in statutul avocatului si legea 51.
Si in logica.
Daca, desi trece examenul INPPA de absolvire, stagiarul are nevoie sa implineasca 2 ani de stagiatura pana sa fie def, face el stagiatura? :-/ Evident ca da. Si atunci, inseamna ca are nevoie de indrumator.
Categoric aveti nevoie de avocat indrumator. Nu scuteste stagiatura, ci examenul de definitvat nu-l veti mai sustine in cadrul Baroului, ci in cadrul INPPA, pe baza de colocvii si examene. Tot 2 ani veti efectua stagiul.
Prioritate la inscrierea ila cursurile INPPA o au stagiarii din anul 2.
Practic, din cele mentionate mai sus, singurul avantaj al absolvirii INPPA (pe langa cunostiintele acumulate) este faptul ca examenul de definitivat se sustine in cadrul institutului si nu al baroului?
Daca inteleg bine, la anul pe vremea aceasta e posibil sa fiu absolvent de INPPA (deci avocat definitiv) - dar avocat definitiv cu toate drepturile si obligatiile aferente nu devin decat la implinirea celor 2 ani de stagiu?