avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... DOSAR DE DAUNA CARPATICA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

DOSAR DE DAUNA CARPATICA

Afara era polei, ningea, viscolea si eu ma deplasam incet cu microbuzul de transport persoane regulamentar pe banda mea de mers. O masina care venea din fata a ocolit o groapa pina cu apa, de fapt ghetari si a intrat pe contrasens. Eu am tras de volan brusc stanga , am intrat in derapaj si am ajuns intr-un sant, cu masina rasturnata pe o parte.
Celalalt conducator auto, s-a speriat , a oprit si a mers la politie .
a venit politia, a constatat accidentul, a faut PV de contraventie pentru celalalt conducator auto,( Soferul si-a recunoscut fapta) l-a testat cu fiola(nu era baut),mi-a dat asigurarea RCA si ne-a trimis la firma de asigurari ( Carpatica in cazul nostru).
Acest lucru s-a intamplat in 06.02.2010. Nici pana astazi nu a venit nu stiu ce aviz de la Sibiu (05.03.2010).
Asigurarea celuilalt este facuta in data de 04.10.2009, deci se aplica ordinul csa 20/2008.
In ce termen de la deschiderea dosarului de dauna se face cererea de despagubire.?
Ce aviz trebuie sa vina in termen de trei luni spun ei?
Nu mi-au trimis nimic scris ca vor sa mai faca investigatii?
Dupa 3 saptamani au venit sa faca poze la fata locului?
Imi tot repeta ca trebuie sa merg la un servis agreat de ei, eu vreau sa merg la reprezentanta, masina mea este fabricatie 2008, si fac transport persoane, cum sa merg la orice service de doi lei?
V a rog ajutati-ma. Nu am bani sa o fac , masina fiind avariata rau iar la judecata nu pot sa astept luni intregi.
Cel mai recent răspuns: ContSters155088 , utilizator 11:19, 8 August 2010
La fel am patit si eu tot cu "societatea de asigurari" Carpatica. Am avut dauna pe 22.01.2010, peste 2 zile am deschis dosarul si tocmai pe 02.03.2010 mi-au dat nota de constatare pentru a putea repara, asta dupa extrem de multe telefoane. La service la reprezentanta reparatia costa 6000 ron iar ei mi-au scris pe nota de constatare ca-mi despagubesc doar 1340 ron, deci foarte mare atentie unde o duci. Daca nu o duci intr-un service agreat de ei, dupa ce e gata nu o vei putea ridica pana nu se face plata. Daca o duci in service-ul agreat de ei, o sa-ti faca o reparatie de mantuiala, presupun - asa am auzit. Eu inca nu am reparat-o.
Societatea de asigurare este obligata ca in termen de 3 luni de la avizarea daunei sa va comunice solutia adoptata (acceptare sau respingere) precum si suma oferita drept despagubire.
Nu va puteti solutiona problema decat in instanta pt. ca din cate inteleg asiguratorul vrea sa tergiverseze dosarul si sa va faca sa renuntati. Anuntati asiguratorul de intentiile dv. si apoi actionati-i in instanta.
Multumesc pentru raspuns.
I-am anuntat in scris despre acest lucru si mi-au propus sa-mi dea o suma de bani sa o repar singura.
Am citit normele CSA si nu sunt de acord sa semnez o astfel de nota de plata inainte de a baga masina in reparatie.
De la un service autorizat puteti chema un mecanic sa va faca o constatare si apoi sa va faca un deviz estimativ care poate constitui baza de discutie cu asiguratorul.

Alte discuții în legătură

Sc carpatica asig s.a angelo1983 angelo1983 18/11/2010 in timp ce ma deplasam pe o strada ,cu drum cu prioritate am fost lovit de un sofer care nu s-a asigurat,el avand cedeaza,fapt pe care l-a si ... (vezi toată discuția)
Asigurari carpatica Emeraldu Emeraldu Buna ziua. In urma cu aproximativ o luna jumatate am avut un accident auto. Proprietarul autoturismului care m-a accidentat, si-a recunoscut vina astfel ... (vezi toată discuția)
Dosar dauna neplatit de 6luni geaglesmerles geaglesmerles buna ziua. in urma cu aproximativ 6 luni am fost implicat intr-un eveniment rutier unde eu sunt pagubitul.cel vinovat de producerea accidentului avea masina ... (vezi toată discuția)