avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dosar dauna neplatit de 6luni
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dosar dauna neplatit de 6luni

buna ziua. in urma cu aproximativ 6 luni am fost implicat intr-un eveniment rutier unde eu sunt pagubitul.cel vinovat de producerea accidentului avea masina asigurata rca la carpatica. am mers impreuna la constatare amiabila in curtea autogarii rahova. de acolo am primit un proces verbal cu avariile suferite in urma accidentului si o lista cu servisuri unde pot merge cu masina la reparat.am mers la unul din acele servisuri, am facut o reconstatare, iar firma de asigurari si-a dat acceptul. am hotarat sa aleg reparatia masinii in regie proprie, am facut la sediul carpatica din zona bulevardul unirii o cerere scrisa de calcul a sumei de reparatie in regie proprie. la ceva timp am primit si un raspuns ca sunt de acord sa ma despagubeasca cu suma de 2000 lei. am revenit la servisul unde facusem reconstatarea daunelor pt a ma interesa de valoare pieselor si suma mai sus mentionata nu reflecta realitatea. am facut deviz de reparatie(doar calculatie) in sistemul audatex iar valoarea reala a reparatiei costa 9538 lei.am depus acest deviz la sediul carpatica pt a fi luat in considerare atunci cand calculeaza valoarea despagubirii in regie proprie. mi-au spus ca nu tin cont de asa ceva, am reclamat asta la csa si acestia le-au dat dreptate.ce pot face sa cresc acea suma pe care doresc sa ma despagubeasca? sunt obligati sa imi arate calculul lor prin care au ajuns la suma mentionata? sunt obigati sa ia in calcul anumite documente pe care eu le pot depune la dosar? cum ar fi o factura proforma? va multumesc
Cel mai recent răspuns: mircea256 , utilizator 22:16, 20 Septembrie 2013
Daca unitatea service nu era agreata de asigurator, iar dvs. ati facut reparatia in regie proprie, pe devizul de reparatie asiguratorul trebuia sa isi dea acceptul si in final sa onoreze plata. Posibil sevice-ul unde ati reparat masina sa nu fie agreeat si in acest caz asiguratorul nu este obligat sa isi insuseasca integral reparatia.Va trebui sa va multumiti cu suma acordata, sau sa faceti actiune in instanta (cu sanse slabe de reusita).
din cate spuneti, service-ul era agreat de asigurator, problema e ca dvs. ati ales varianta despagubirii in regie proprie ( adica dvs. va reparati singur masina si nu e necesara prezentarea unei documentatii de reparatie la asigurator). Daca ati fi ales variant repararii effective in acel service, chiar daca ari fi cenzurat o parte din suma, cu siguranta nu ar fi fost atat de mult. Calculul care trebuie sa va intereseze e si valoarea reala a masinii dvs.
Intotdeauna valoarea despagubirii in regie proprie este mai mica decat cea in cazul in care reparatia se face la un service autorizat. Dar in cazul dvs. diferenta este prea mare. Incercati sa aflati cum au determinat valoarea daunei, incercati o rezolvare amiabila directa cu asiguratorul, daca nu reusiti apelati la un mediator si apoi, daca nici in acest fel nu rezolvati problema, actionati societatea de asigurare in judecata
Depinde de cat de grava este dauna, fiind in regie proprie pentru despagubire este luat in calcul doar pretul mediu cf. audatex al componentelor inlocuite si a materialelor utilizate(vopsea, chit etc) Dupa cum se stie, in raport cu asiguratorii si service-urile practica niste preturi absolut nesimtite la manopera si piese iar pe acel deviz e posibil sa se regaseasca manopera.
Exista de asemenea si cativa asiguratori care diminueaza nejustificat valoarea multor daune.
Incercati sa faceti ceea ce v-a sfatuit dl. cioan mai sus.
Pe viitor, desi nu doresc sa vi se mai intample, dar si ca sfat pentru toti cei pagubiti de utilizatorii unor astfel de societati de asigurare fantoma, va recomand urmatoarele: in nici un caz nu acceptati sa faceti constat amiabil ci mergeti la politie sau chemati la fata locului un echipaj si asta imediat, urmariti cu atentie ca PV sa fie corect completat si abia apoi deschideti dosar de dauna. Chiar daca ramaneti o perioada fara masina acceptati sa se repare intr-un service dar nu unul in vreo curte recomandat de asigurator ci unul cunoscut sau la reprezentanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despăgubire rca ADR_C ADR_C Bună ziua, O să descriu pe scurt evenimentul și cele întâmplate ulterior. Am fost accidentat destul de tare de un domn care mi-a tăiat calea; ... (vezi toată discuția)
Asigurare facultativa casco RamonaBianca RamonaBianca Sunt posesorul unei asigurari facultativa casco, am avut un accident , s-a stabilit constatarea initiala, si mi-a fost inaintata de catre asigurator suma de ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca, calcul dauna tutuianu tutuianu Am fost implicat intr-un accident rutier fara victime am facut o amiabila cu vinovatul . Am fost la firma dansului de RCA unde am iesit culpa comuna am accepta ... (vezi toată discuția)