Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

pot cumpara mansarda blocului?

:help:.Detin un ap.la ultimul nivel.Blocul este dotat cu un pod din lemn,invelit cu tabla,numai bun de mansardat;inclusiv scara blocului duce pana in pod.cum trebuie sa procedez pentru a cumpara portiunea de pod de deasupra apartamentului meu(90mp)?doresc sa amenajez un apartament mansardat pe care sa fiu tot proprietar.care ar fi primii pasi?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:14, 6 Martie 2010
Cea mai usoara cale, prevazuta si in legea 230/2007 este incheierea unui contract de cencesiune cu asociatia pentru acel pod.
Art. 39. - Proprietatea comună poate fi utilizată de către terţi, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majorităţii proprietarilor membri ai asociaţiei şi al proprietarilor direct afectaţi de vecinătate, în baza unui contract de închiriere, de folosinţă sau de concesiune.

Contractul de concesiune poate fi incheiat pentru o perioada de pna la 49 de ani. Platiti la asociatie o suma lunara sau anuala (ca si o chirie), bani ce sunt venituri ale asociatiei si folositi conform legii.
In baza acestei concesionari puteti obtine aprobarile si sa faceti proiectul pentru amenajarea spatiului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mansarda pentru bloc cu pod Livelly Livelly Locuiesc intr-un apartament al unui bloc cu 3 etaje, la ultimul etaj si doresc sa construiesc o mansarda doar deasupra apartamentului meu, legatura ... (vezi toată discuția)
Prescriere fals in declaratii Laura0707 Laura0707 Prescriere fals in declaratii Buna ziua, Locuiesc intr-un apartament dintr-un corp de casa unde sunt mai multe apartamente. Dupa ce am cumparat ... (vezi toată discuția)
Cod penal- prescriere Laura0707 Laura0707 Cod Penal- Prescriere Buna ziua, Locuiesc intr-un apartament dintr-un corp de casa unde sunt mai multe apartamente. Dupa ce am cumparat apartamentul, am ... (vezi toată discuția)