avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cumul de funcþii sau plata cu ora?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cumul de funcþii sau plata cu ora?

Buna ziua.
Imi puteti spune daca o persoana care este incadrata prin cumul sau plata cu ora "pana la norma intreaga" la o alta institutie decat cea la care are norma de baza beneficiază de aceleasi drepturi ca si salariatii institutiei respective (sporuri, tichete, concediu de odihna s.a.)?
Care este baza legală?

Aceasta, de principiu, daca e nevoie de date suplimentare...

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 09:05, 15 Decembrie 2006
Codul muncii prevede ca :
Art. 103. - (1) Salariatul încadrat cu contract de muncă cu timp parţial se bucură de drepturile salariaţilor cu normă întreagă, în condiţiile prevăzute de lege şi de contractele colective de muncă aplicabile.
(2) Drepturile salariale se acordă proporţional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.
asa i-am spus si eu juristului nostru insa mi-a raspuns ca acest lucru nu este valabil pentru cumul sau plata cu ora... ci se refera la cel care are un singur serviciu si acela cu durata fractionata...
mirela, mai spune-i acelasi lucru si maine dimineatza poate e mai limpede si intelege :P .... si tot asa :D
oricum ce ai spus tu ca ti-a raspuns e o mare aiureala, ca sa fiu bland :D
* HOTÃRÂRE Nr. 5 din 14 ianuarie 1999
pentru aprobarea Normelor de aplicare a Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă

ART. 35
În cazul cumulului de funcţii, tichetele de masă pot fi acordate numai de către angajatorii unde salariaţii în cauză îşi au funcţia de bază, potrivit legii
.............................................................................................................................
**Dreptul la concediu de odihna il are la fel ca cel cu norma intreaga
***Daca este in concediu medical, fiecare firma ii plateste indemnizatia cuvenita

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masa anonim anonim Daca am 2 contracte de munca dintre care unul cu timp partial, beneficiez de tichete de masa in baza acestui contract, binenteles prroportional cu timpul ... (vezi toată discuția)
Tichetele de masa la program redus agrigoroaeiirina agrigoroaeiirina o salariata insarcinata, aflata in program de lucru redus cu 2 ore, la cate tichete de masa are dreptul intr-o luna? (vezi toată discuția)
Bonuri de masa harpa ion harpa ion am un contract de part-taime cu o societate de 20 de ore pe saptamana ,am dreptul la bonuri de masa? mentionez ca unde lucrez cu norma intreaga nu se dau ... (vezi toată discuția)