avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... tichete de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

tichete de masa

Daca am 2 contracte de munca dintre care unul cu timp partial, beneficiez de tichete de masa in baza acestui contract, binenteles prroportional cu timpul efectiv lucrat.
Cel mai recent răspuns: anonim , utilizator 00:00, 9 August 2004
da
Mai cititi o data HG 5/1999 pentru aprobarea Normelor de aplicare a Legii 142/1998 privind tichetele de masa. La art. 35 se precizeaza ca: "In cazul cumulului de functii, tichetele de masa pot fi acordate numai de catre angajatorii unde salariatii in cauza isi au functia de baza, potrivit legii".
Intr-adevar, Codul Muncii arata ca salariatul cu timp partial se bucura de drepturile prevazute pentru salariatii cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective aplicabile. Dar prin aceasta dispozitie nu pot fi considerate abrogate prevederile speciale ale HG 5/1999.
E discutabil daca prin contractul colectiv s-ar introduce o prevedere prin care sa se acorde si celor ce realizeaza cumul tichete de masa, eu consider norma imperativa cea prevazuta de HG 5/1999.
Tichetele de masa se acorda in functie de numarul de zile lucrate, sau in functie de numarul de ore lucrate?Pentru salariatii care lucreaza 4h?

Tichetele de masa se acorda proportional cu numarul de zile lucrate (nu se acorda pentu delegatii, absente, concedii medicale, concediu de odihna, alte perioade nelucrate), si se acorda proportional cu timpul de lucru (un salariat incadrat cu 4 ore va primi 1/2 din nr. tichetelor cuvenite unui salariat incadrat cu norma intreaga)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri de masa harpa ion harpa ion am un contract de part-taime cu o societate de 20 de ore pe saptamana ,am dreptul la bonuri de masa? mentionez ca unde lucrez cu norma intreaga nu se dau ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa Ank27 Ank27 Cate tichete de masa ar trebui sa primeasca un salariat cu norma de 4 ore pe zi?Primeste la fel ca salariatii cu 8h/zi sau se reduce numarul la ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Daca salariatii cu timp de lucru partial(2 ore/zi) pot beneficia de tichete de masa si in ce conditii? (vezi toată discuția)