Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CARTE DE MUNCA

VA ROG AJUTATI-MA !NU AM CARTE DE MUNCA SI AM FOST DATA IN SOMAJ.ACUM SEFA IMI CERE 50 DE RON PENTRU A-MI FACE CARTE DE MUNCA ,PENTRU CA NU POATE SA-MI COMPLETEZE ACTELE ,FARA EA.NU STITI DACA POT S-O CUMPAR MAI IEFTINA CA NU AM ACUM BANI SI O SA -MI TREACA PERIOADA IN CARE SE DEPUN ACTELE? VA MULTUMESC
:sorry:

Cel mai recent răspuns: DGCAE , utilizator 14:27, 7 Martie 2010
Nu cunosc o alta sursa, dar va recomand sa imprumutati de la un prieten, vecin, rude etc. suma de 50 de lei care nu este un capat de tara si sa achizitionati carnetul de munca pentru a fi predat in termen, altfel riscati sa nu primiti somaj de la data incetarii raporturilor de munca ci de la data depunerii cererii si a tuturor actelor necesare pentru primirea indemnizatiei de somaj. ;)
Pretul carnetului de munca nu depaseste 5 ron! (nu 50!) Se cumpara de la Directia de Munca, dar numai de catre angajatori:( Cereti-i sa va intocmeasca adeverinta de vechime in locul carnetului, si cu aceea puteti merge la somaj;) si vedeti ce scuza mai are. Oricum este abuziv sa va ceara 50 de leiX-(
Ultima modificare: Duminică, 7 Martie 2010
andram, utilizator
1. Carnetul de munca nu poate fi asa de scump (!?).
2. Poate sa va faca actele de somaj si fara carnet de munca. In locul lui va da o adeverinta de vechime vizata de ITM.
3. Daca aveti probleme, in continuare, cereti ajutorul ITM.
VA MULTUMESC DIN SUFLET TUTUROR!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj covaci112233 covaci112233 Buna dimineata.De la firma unde lucrez m-au dat in somaj,unde am 14 luni cotizate,deci ma incadrez la somaj.Acum intampin urmatoarea problema,mi-am pierdut ... (vezi toată discuția)
Noi probleme cu vechiul angajator Catalin P Catalin P Dupa ce am reusit, intr-un final sa parasesc vechiul loc de munca - loc unde le-a luat 18 zile sa imi dea decizia, unde n-am avut unde sa imi depun demisia ... (vezi toată discuția)
Acte somaj Giorgi83 Giorgi83 Situatia mea este urmatoarea (sper sa fiu suficient de explicita): 1 nov 2007 - 1 nov 2009 CIM nedeterminat 8 ore/zi - trecute in cartea de munca 1 ian 2010 ... (vezi toată discuția)