avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli incalzire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli incalzire

Consider eronata raportarea la suprafata utila pt.calcularea sumei de plata pt. incalzire,deoarece ,la noi in bloc,un aprt. cu 3 camere plateste lunar de 2,17 ori mai mult decat o garsoniera pt. acest serviciu,datorita faptului ca Su aprt. cu 3 camere este mai mare decat Su garsoniera de 2,17 ori (sufla vant rece in spatiile de depozitare si holuri). In blocul nostru garsoniera e situata la parter si are 3 radiatoare a caror suprafata de incalzire este atat de mare,incat consuma energie termica ca si un aprt. cu 2 camere,care are 4 radiatoare.Stim ca radiatoarele de la et.1...penultimul au mai putini elementi decat cele de la parter si ultimul nivel,deci consumul de energie termica al unui aprt. de 3 camere,care are 5 radiatoare,nu poate fi de 2,17 ori mai mare decat cel al unei garsoniere.
Nu ar fi mai echitabil ca respectivul calcul pt. incalzire sa se faca in functie de numarul de radiatoare dintr-un aprt.,mai ales ca unii locatari care si-au inchis balcoanele cu termopan si-au montat radiator pe balcon ?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:16, 8 Martie 2010
Legea se executa
Aprecierile dvs referitoare la numarul de elemente ,suprafata distincta intre proprietati ,radiator in balcon ,nu au relevanta in raport de dispoztia in vigoare
1. Calculul caldurii la pausal se face in functie de cota-parte indiviza (de suprafata), aici nu exista dubiu. Blocurile au fost proiectate (ma refer la nr.de elementi dintr-un apartament) sa reflecte exact suma de plata pentru caldura.

2. Daca sunt proprietari care si-au mai imbogatit zestrea de calorifere in apartament asta este in folosul lor si in dauna celorlalti vecini, atunci conducerea asociatiei ar trebui sa ia legatura cu specialistii furnizorului de caldura sa stabileasca un nou SET al blocului. Nu intru in amanunte pe care nu le stapanesc, dar stiu de unde se poate incepe rezolvarea acestei probleme si v-am spus-o si Dv.

3. Pentru a rezolva transant consumul de caldura si plata acestuia va sugerez solutia montarii de repartitoare.
Ultima modificare: Luni, 8 Martie 2010
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marirea suprafetei utile cu suprafata balconului inchis ... adelinaene adelinaene Se poate mari cota parte indiviza a proprietarilor care au inclus in suprfata utila a apartamentului si balconul prin inchiderea acestuia cu structura termopan ... (vezi toată discuția)
Calorifer în balcon: legislație specifică? Shareban Shareban Bloc cu centrala proprie. Cineva si-a montat in balcon calorifer, conectandu-l la instalatia blocului. Administratia a marit suprafata incalzita la calculul ... (vezi toată discuția)
Calcul incalzire apartament domsa domsa Buna ziua, Am o problema cu calculul caldurii la locuinta. Anul trecut s-a facut inventarierea caloriferelor cu o firma din Cluj si calculul la incalzire ... (vezi toată discuția)