avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Marirea suprafetei utile cu suprafata balconului ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Marirea suprafetei utile cu suprafata balconului inchis ...

Se poate mari cota parte indiviza a proprietarilor care au inclus in suprfata utila a apartamentului si balconul prin inchiderea acestuia cu structura termopan si desfiintarea geamurilor si a usii de la balcon asa cum erau apartamentele intial realizate?
Daca aceasta marire a cotei indivize a fost aprobata in Adunarea Generala se poate pune in aplicare , adica sa se mareasca suprafata utila care se pune la plata la caldura? Suntem bloc fara repartitoare . Daca o aplicam putem pierde un eventual proces in justitie?
De asemenea la parterul blocului , si etaj 1 sunt restaurante care au centrala proprie de 4 ani .
Am cerut scris la asociatie sa se scada cota parte ptr tevile de caldura care trec de la subsolul blocului pana la et II prin restaurant conf ordinului ANRSC 255/2006 prin care afost abrogat art 12 din Ordinul 233/2004 :" Art. 12. -
(1) Repartizarea cantitatilor individuale pentru incalzire, aferente consumurilor de energie termica ale instalatiilor de incalzire aflate in proprietate comuna, se aplica tuturor proprietarilor de apartamente sau de spatii cu alta destinatie decat cea de locuinta, indiferent daca sunt sau nu sunt racordati la sistemul de alimentare centralizata cu energie termica.
(2) Proprietarii de apartamente sau de spatii cu alta destinatie decat cea de locuinta, desprinse de la sistemul de alimentare centralizata cu energie termica ori care au alte surse individuale de caldura montate cu respectarea prevederilor legale, sunt scutiti de achitarea contravalorii consumului de energie termica aferent instalatiilor de incalzire aflate in proprietatea comuna din interiorul spatiilor respective - coloane de incalzire -, daca asigura pe cheltuiala lor izolarea termica a acestora, in baza procesului-verbal de constatare intocmit de comitetul executiv al asociatiei de proprietari/locatari. Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari/locatari va preda furnizorului de energie termica tabelul centralizator cu procesele-verbale de constatare a izolarii termice a coloanelor de incalzire aferente apartamentelor sau spatiilor cu alta destinatie decat cea de locuinta din imobilul respectiv. Se considera o izolatie termica de buna calitate daca intre temperatura de la suprafata izolatiei si temperatura interioara a spatiului respectiv nu exista o diferenta de temperatura mai mare de 0,5▫C. " si nu au facut numic.Nici macar adresa la Regia de termoficare care sa le emita factura separata.Ce trebuie sa facem?
Multumesc.
Elena
Puteti mari suprafata utila totala numai cu conditia ca acele apartamente sa aiba un nou cadastru facut care sa releve faptul ca suprafata balconului a marit suprafata utila a apartamentului respectiv si o noua evaluare a SET-ului apartamentului cu pricina. Pentru ca o suprafata utila marita nu inseamna ca este mai mult incalzita ca inainte, iar o modificare a numarului de elementi schimba valoarea SET-ului acelui apartament.

Se poate face, impreuna cu furnizorul de agent termic o noua evaluare a SET-ului intregului condominiu pentru care se emite factura si cu aceasta ocazie ii instiintati pe cei cu restaurantul ca vor avea de platit o suma modica pentru plata la comun a caldurii pentru tevile verticale, conform cu Ordinul 255/2006.
Ultima modificare: Vineri, 21 Mai 2010
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot elimina legal plata agentului termic din tevile ce traverseaza apartamentul? gev gev Buna ziua, Din cauza unor anomalii mari la plata caldurii in iarna care a trecut, anul acesta ne-am montat centrala de apartament, urmand ca spre ... (vezi toată discuția)
Plata la caldura ContSters110396 ContSters110396 Salut. Sunt debransat de la reteaua de termoficare a blocului avand centrala proprie de apartament.Cu toate astea administratorul m-a pus la plata zicind ca ... (vezi toată discuția)
Am ramas doar 3 apartamente fara centrala proprie daniel71 daniel71 #-o Locuiesc la un bloc cu 4 etaje cu 2 scari. Deoarece in Brasov a fost partial compromisa instalarea repartitoarelor in blocul nostru toti locatarii au optat ... (vezi toată discuția)