avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... impozite pe poker online?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

impozite pe poker online?

incerc sa aflu daca la noi se impoziteaza banii castigati la poker pe internet, mai precis pe situri de poker aflate in alte tari. adica daca eu joc din romania si castig bani fara sa platesc vreun impozit tarii in care se afla situl respectiv, trebuie sa platesc ceva cand aduc banii in tara? nu sunt sigur ca pokerul este considerat ''joc de noroc'' 100% si nu stiu daca se aplica taxele normale pentru pariuri si alte astfel de activitati( si oricum dupa cum am spus impozitul pe castig nu poate fi retinut la sursa cum fac agentiile locale de pariuri in romania). va multumesc foarte foarte mult.
Cel mai recent răspuns: Gabriela71 , utilizator 19:36, 30 Decembrie 2006
E un cistig suplimentar si poate fi declarat la impozitul pe venit (cel anual). Parca 16%. Nu e o lege clara pentru impozitul pe cistigurile din poker.
In codul fiscal se prevede ca sunt scutite de la impozitare veniturile obtinute din jocuri de noroc mai mici de 10 milioane lei vechi (pe zi, eveniment, persoana). Deoarece banii sunt primiti de la un site mixt (majoritatea site-urilor au si cazino) ei pot fi declarati ca reprezentand bani din pariuri.
La orice retragere dintr-un cont curent (SV) a unei sume ce depaseste 1000 Euro/Dolari trebuie sa declari provenienta banilor pe un formular special pus la dispozitie de catre banca. Daca refuzi, banii nu iti pot fi eliberati, intrucat legea nu admite incercarile de frauda. Pe acel formular ai mai multe rubrici. Bine inteles ca tu poti declara ca banii provin de la o ruda din strainatate, insa sursa se poate verifica cu ajutorul contului din care se face transferul in contul tau. Oricum banca opreste un comision la retragere, iar acel comision in anumite situatii contine si impozitul pe venituri din jocuri de noroc. Deci nu ai cum sa te eschivezi, pentru ca programele de online tranzactions pe care le folosesc toate bancile din Romania sunt setate sa nu confirme tranzactia decat in cazul in care acel comision este platit de catre titularul contului din care se face retragerea.

DACA IMI RASPUNZI O SA-TI MAI SCRIU

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

impozite pe poker online? adi80 adi80 incerc sa aflu daca la noi se impoziteaza banii castigati la poker pe internet, mai precis pe situri de poker aflate in alte tari. adica daca eu joc din ... (vezi toată discuția)
Impozit venit din malta mihayyy mihayyy buna ziua , ma numesc mihai si sunt dependent :) , joc poker online pe un pokerroom cu sediu in Malta si care cica [i]\\\'online poker room under a ... (vezi toată discuția)
Licenta pentru jocuri de noroc online marusso marusso Buna seara, In primul rand as vrea sa-mi cer scuze anticipat daca am postat in alta sectiune, m-am uitat printre forumuri si aceasta mi sa parut cea mai ... (vezi toată discuția)