avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Micsorare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Micsorare pensie alimentara

Buna ziua,

Trebuie sa platesc pensia alimentara si din pacate mi s-a micsorat salariul in urma schimbarii locului de munca. Acum trebuie sa cer scaderea pensiei alimentare altfel aproape toti banii mi s-ar duce pe ea. Aveti idee cum se face o cere de micsorare si ce taxe trebuie sa platesc?

Va multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 20:10, 9 Martie 2010
tot in instanta, tot sub forma cererii anterioare de stabilire a pensiei...
rugati un avo. sa v-o conceapa.
puteti face acest lucru printr-o actiune in justitie, la judecatoria in raza careia isi are domiciliul persoana care beneficiaza de ea. depuneti documentele care va atesta venitul si solicitati diminuarea acesteia in functie de venitul realizat.
Pensia alimentara se poate plati in suma fixa sau % in functie de decizia instantei de judecata.

Daca la dvs. este suma fixa ar trebui sa intentati proces pentru recalcularea c/val pensiei alimentare.
Sunteti indreptatita sa formulati actiune prin care sa solicitati reducerea pensiei de intretinere,avand in vedere ca veniturile realizate au fost diminuate.
Depuneti atasat adeverinta cu veniturile nette realizate in ultimele 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara avy55 avy55 primesc aceeasi pensie alimentara pt copil din 2007! aceasta se mai mareste sau e definitiva? in hotarare spune ca va primi suma de 139 ron pana ce copilul va ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere in cazul reducerii salariului cu 25% cris_deo cris_deo buna ziua. exista probabilitatea ca statul sa reduca salariile atat la bugetari cat si la companiile de stat cu 25%. la stabliirea pensiei de intretinere ... (vezi toată discuția)
Citatie ptr micsorarea pensiei aurash_d aurash_d Ce se intampla daca nu ma prezint la citatie privind micsorarea pensiei alimentare de catre fostul?Pot amana lucrul acesta sau se judeca in lipsa si se ... (vezi toată discuția)