avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere in cazul reducerii salariului cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere in cazul reducerii salariului cu 25%

buna ziua. exista probabilitatea ca statul sa reduca salariile atat la bugetari cat si la companiile de stat cu 25%. la stabliirea pensiei de intretinere instanta calculeaza pensia din venitul net realizat pe ultimile sase luni, deci ca sa se faca o recalculare a pensiei in cazul venitului consistent diminuat cu 25% ar trebui sa treaca sase luni pt a se recalcula aceasta pensie? as dori un sfat necesar in aceasta problema. va multumesc
Cel mai recent răspuns: d.d. , utilizator 21:10, 6 Iulie 2010
Pensia este stabilita in suma fixa sau procentual?
nu neaparat. pensia se va calcula ca medie intre veniturile din ultimele 6 luni.
daca doar in ultimele 3 luni, de exemplu, salariul a fost diminuat, media se va face intre salariul intreg (inmultit cu 3 luni) si salariul diminuat (inmultit si el cu 3 luni).
Daca exista o sentinta care precizeaza o suma fixa stabilita ca pensie de intretinere, aceasta suma trebuie platita.Daca e stabilita in cota procentuala, atunci nu aveti de ce sa va faceti probleme ca se va retine in functie de venitul dvs. In cazul in care se va dispune reducerea salariului cu 25% , iar pensia e stabilita in suma fixa,atunci veti formula actiune in reducere pensie de intretinere si cel mai bine ar fi daca ati solicita stabilirea in cota procentuala a acestei obligatii, astfel nu mai stati dupa ce viseaza guvernul sa faca, pensia retinandu-se in functie de cota procentuala stabilita din salariu (mai mare sau mai mic...).
in sentinta data in cazul meu judecatorul a stabilit o suma si nu un procent . ar trebui sa deschid o actiune in schimbarea cotei fixe in suma procentuala?
Daca vi s-a micsorat salariul, da...deschideti actiune.Va trebui sa faceti dovada cu adeverinta eliberata de angajator.
Solicitati insa sa se stabileasca in cota procentuala...asa evitati eventualele procese viitoare.

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere g.corina g.corina buna seara, 1. incepand cu ce data se intra in vacanta la judecatorie ? 2. se poate acorda pensie de intretinere ptr copil, procentual ? nu suma fixa, in ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara nu s-e modifica in functie de salariu ? radu1972 radu1972 Buna ziua ! Numele meu este Radu , am 39 de ani , si sunt din orasul Rasnov - Brasov. In luna noiembrie 2007 am divortat , in urma acestui divort a ramas ... (vezi toată discuția)
Reducere pensie alimentara nora_vasilescu nora_vasilescu As dori sa stiu daca in urma reducerii cu 25% a salariilor bugetarilor se poate cere in instanta reducerea proportionala a pensiei alimentare, fara a mai urma ... (vezi toată discuția)