avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cetatenie - situatie legala a unui copil nascut in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cetatenie - situatie legala a unui copil nascut in Spania, mama cetatenie romana, tatal cetatean spaniol

Am urmatoarea speta:
Din concubinajul numitei A, de cetatenie romana, cu numitul B, cetatean spaniol, a rezultat un copil, nascut in Spania,care a fost recunoscut de catre numitul B, ca fiind copilul sau.
Ce regim juridic i se aplica copilului?
Va avea dubla cetatenie? Avind in vedere art 5 din Lg 21 a cetateniei romane, dar luind in considerare si principiile ius loci si ius sangvinis
Ce principiu se aplica cu precadere in Spania
Cf legislatiei in Romania se aplica cu precadere principiul ius sangvinis
multumesc frumos anticipat
Cel mai recent răspuns: cris00 , utilizator 16:15, 7 Februarie 2011
se aplica la fel ca si in romania din ceea ce stiu eu....
am studiat in continuare si am inteles ca legislatia din Spania nu permite dubla cetatenie
Si atunci cred ca avind in vedere faptul ca tatal spaniol l-a recunoscut si ca acest copil este nascut pe teritoriul Spaniei, cetatenia copilului va fi spaniola. Dar nu sunt sigura ca este corect.
Doamna,

Din punct de vedere al autoritatilor romane, un copil nascut in strainatate si care are cel putin un parinte cetatean roman este la randul sau un cetatean roman. Daca parintii se afla in tara respectiva atunci se adreseaza ambasadei Romaniei care deserveste teritoriul respectiv pentru transcrierea certificatului de nastere strain (obtinerea certificatului de nastere romanesc) si, eventual, solicitarea unui pasaport romanesc pentru copil. Aceasta procedura n-are nimic a face cu regulile statului in care s-a nascut minorul in sensul permiterii sau nu a dublei cetatenii. Nascut (chiar pe teritoriul altui stat) din mama cetatean roman, copilul are cetatenia romana si nimeni nu se poate interpune. Cum in cazul prezentat de dvs. avem si un tata cetatean spaniol + o nastere in Spania atunci copilul are si cetatenia spaniola pentru ca in baza certificatului de nastere cred ca e foarte posibil sa solicitati pentru el un pasaport. Daca acest lucru este posibil atunci asta e dovada ca el detine si cetatenia spaniola.
copilul este spaniol .pentru siguranta ta solicita-i dni-ul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla cetatenie romano-spaniola NadiaD NadiaD Buna ziua, Speta mea este aceasta: eu sunt cetatean roman, prietenul meu are cetatenie spaniola, noi traim impreuna in Franta. Eu sunt insarcinata. As vrea ... (vezi toată discuția)
Calatorie minor din spania in romania ionstoica ionstoica copilul are parinti cu cetatenie romana,copilul are numai certificatul de nastere spaniol ce trebuie facut pentru a putea veni toti trei in romania(parintii si ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc pentru copii nascuti in strainatate ce acte imi trebuie ca sa-l fac? nichitean nichitean buna. ma numesc luminita si am o fetita de 2 ani nascuta in spania.as vrea sa stiu ce acte imi trebuie pentre ai face certificat de nastere romanesc.eu sunt ... (vezi toată discuția)