avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit amortizarea fiscala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

amortizarea fiscala

Spuneti-mi si mie ,va rog,care este baza lagislativa,actul normativ ,art.,conform caruia,in perioada 01.01.2007-30.04.2009 amortizarea diferentelor din reevaluare a fost deductibila la calculul profitului impozabil.
Am nevoie si tocmai acum nu reusesc sa gasesc.
Cel mai recent răspuns: camicami , utilizator 01:16, 12 Martie 2010
Art 24 cod fiscal cu modificarea in OG34/2009
"4. La articolul 22, dupa alineatul (5) se introduce un nou alineat, alineatul (51), cu urmatorul cuprins:
"(51) Prin exceptie de la prevederile alin. (5), rezervele din reevaluarea mijloacelor fixe, inclusiv a terenurilor, efectuata dupa data de 1 ianuarie 2004, care sunt deduse la calculul profitului impozabil prin intermediul amortizarii fiscale sau al cheltuielilor privind activele cedate si/sau casate, se impoziteaza concomitent cu deducerea amortizarii fiscale, respectiv la momentul scaderii din gestiune a acestor mijloace fixe, dupa caz."
Multumesc mult.Dar a existat un act normativ care modifica si completa Codul Fiscal cu faptul ca amortizarea din reevaluare este deductibila,avand in vedere ca pana la 31.12.2006 era cheltuiala nedeductibila cand calculam impozitul pe profit ?
incercati in Norme metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 44/2004, cu modificarile si completarile ulterioare.Din cate stiu , acolo se facea mentiunea despre care vorbiti.
Acum , intrebarea este:Cu ce va ajuta acest lucru?
Inspectie fiscala (fond).D-nele inspectoare sustin ca intotdeauna au fost nedeductibile fiscal si vreau sa le demonstrez ca in perioada 01.01.2009-30.04.2009
nu erau considerate chelt.nedeductibile la calculul impozitului.
Multumesc
rectific perioada :01.01.2007-30.04.2009 (pana la aparitia OG,.34)

Alte discuții în legătură

Vanzare cladire inainte de amortizarea integrala office.carmen office.carmen O firma vinde o cladire dupa doar cativa ani de la achizitie,deci neamortizata integral Partea neamortizata,la scoaterea cladirii din activ,se constituie ca ... (vezi toată discuția)
Rata amortizare lunara dupa reevaluare florip florip Buna ziua, In urma unei reevaluari la o valoare mai mare a unei cladiri, ce se intampla cu rata amortizarii lunare, care implicit va fi mai mare, este ... (vezi toată discuția)
Cheltuielile generate de pierderea inregistrata la scoaterea din evidenta contabila a unor active retrocedate este deductibila fiscal? c_neacsu c_neacsu In urma unei Sentinte civile emise de Tribunal, sentinta definitiva si irevocabila, s-a stabilit retrocedarea unui imobil si a unui teren din patrimoniul ... (vezi toată discuția)