avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Proiect de lege!
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Proiect de lege!

Proiect de lege: O firma nu poate fi controlata de mai multe ori in decursul a doi ani

Ministerul Economiei vrea sa modifice legislatia privind registrul unic de control, astfel incat sa fie eliminate controalele repetate nejustificat la acelasi agent economic. Potrivit unui act normativ aflat in dezbatere publica, control repetat nejustificat este cel "efectuat in cursul a doi ani calendaristici consecutivi, de catre acelasi organ de control specializat, la acelasi contribuabil, in absenta unor elemente care sa justifice temeinic efectuarea controlului respectiv".

[ link extern ]

Cel mai recent răspuns: MALAMUT , Consultant fiscal 20:43, 11 Martie 2010
mie imi pare ciudat , parca ar modifica efectul si nu cauza...
Vorbim de legea 252 a registrului unic de control, adica a unui document ...
si cine are dreptul sa spuna ce inseamna nejustificat+ pana i idau tu in judecata sa arati asta, te curata si te executa!!
Modificarile aduse prin proiect vizeaza :
- marirea cuantumului amenzilor de la (500-1000) la (1000-1500) pentru lit.a
si de la (1000-2000) la (1500-2500) pentru lit.b - unde semnificatia literelor este :
" a) neachiziţionarea registrului unic de control de la direcţiile generale ale finanţelor publice din raza teritorială unde îşi are sediul social contribuabilul, în termenul prevăzut la art. 6 alin. (2) şi (3);
b) neprezentarea registrului unic de control la solicitarea organelor de control specializate, potrivit prevederilor art. 3 alin. (1). "
- introduce sanctiuni nu numai in sarcina societatilor, dar si in sarcina statului
(a organelor de control ale acestuia)
- introduce o modalitate originala de aplicare a sanctiunilor : tot de catre stat !
Este adevarat : "de organele ierarhic superioare ale conducătorului organului de control specializat".
Un lucru bun : defineste controlul nejustificat :
"Control repetat nejustificat, în înţelesul prezentei legi, este controlul efectuat în cursul a doi ani calendaristici consecutivi, de către acelaşi organ de control specializat, la acelaşi contribuabil, în absenţa unor elemente care să justifice temeinic efectuarea controlului respectiv (solicitări exprese ale unor autorităţi publice, cazuri flagrante, suspiciuni întemeiate de producere a unor infracţiuni, etc.).”

In opinia mea , proiectul este la fel de stringent ca cel referitor la condicile de prezenta.
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2010
Florin Marius Savu, Consultant fiscal
Mie imi da de gandit acel "etc." din paranteza...
fat frumos a scris:

Mie imi da de gandit acel "etc." din paranteza...


Cred ca a fost pus acolo pentru a marca lipsa de idei a initiatorului. Nu cred ca ramane in forma legisferata (contravine si tehnicilor de redactare a actelor normative)

Alte discuții în legătură

Registru unic de control RovoDana RovoDana Buna ziua! suntem un magazin apicol autorizat in Timisoara, au venit in control cei de la Politoa Locala si ne-au solicitat REGISTUL UNIC DE CONTROL. Am ... (vezi toată discuția)
Firma nou infiintata - ajutor va rog! impax impax Salutare oameni buni, Am o problema mai delicata asa ca o sa incep cu inceputul… Eu impreuna cu un prieten am depus la ONRC dosarul pentru a infiinta ... (vezi toată discuția)
Pfa , registrul unic de control MIHAELAX MIHAELAX PFA , registru unic de control Buna ziua, Ce se intampla daca nu am achizitionat registrul unic de control in termen de 30 de zile? Eu stiam ca nu este ... (vezi toată discuția)