avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA , registrul unic de control
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA , registrul unic de control

PFA , registru unic de control

Buna ziua,

Ce se intampla daca nu am achizitionat registrul unic de control in termen de 30 de zile?
Eu stiam ca nu este obligatoriu acest registru.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana Alexandrov , Avocat 13:01, 21 Septembrie 2021
Bună ziua,

Potrivit art. 1 din Legea nr. 252/2003: „(1)Contribuabilii, persoane juridice înregistrate la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, autorizate potrivit legii, au obligaţia să ţină registrul unic de control.” coroborat cu art. 6 alin. 3: „Contribuabilii nou-înfiinţaţi sunt obligaţi ca, în termen de 30 de zile de la data înregistrării, să achiziţioneze registrul unic de control.”

Neachiziționarea registrului unic de control, precum și neprezentarea acestuia la solicitarea organelor de control specializate constituie contravenții și se sancționează cu amendă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru unic de control pfa Cristian 01 Cristian 01 Este obligatoriu registru unic de control la un pfa cu activitate taxi ? Eu stiam ca nu si acum cand am dat drumu la activitate si am fiscalizat casa de ... (vezi toată discuția)
Registrul unic de control monacostache monacostache Buna ziua, Daca o societate isi muta sediul social in alt sector este obligata sa achizitioneze un alt registru unic de control si un alte registru de ... (vezi toată discuția)
Registrul unic de control bogdanblue bogdanblue Buna, Am infiintat un PFA in Ianuarie 2010 si la aceea data nu mi-a spus nimeni ca as avea nevoie in mod obligatoriu de Registrul Unic de Control. Am aflat ... (vezi toată discuția)