avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Contraexpertiza certificat medico-legal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Contraexpertiza certificat medico-legal

In luna ianuarie am fost victima unei agresiuni(am fost lovit pe la spate in cap de mai multe ori cu o "bâta de baseball),si am fost internat 15zile la spitalul de urgenta Craiova unde am fost operat la cap.
Diagnosticul la externare a fost "Traumatism cranio-cerebral minor grad II ,contuzie edemato-hemoragica parietala stanga in remisie.fractura cominutiva temporala stanga operata, fractura frontala bilaterala ,pareza brahiala dreapta in remisie ,avulsie dentara 2.1. fractura 1.1. ,luxatie 2.2."
Mentionez ca agresorul "a intervenit la medicul legist "ca sa ne impacam(inclusiv medicul s-a rugat de mine) in toate modele posibil , am fost plimbat pe drumuri timp de o luna de la iesirea din spital cu fel si fel de motive de amanare.
Certificatul medico legal :
45-50 zile ingrijiri medicale ,mentionam ca leziunile traumatice nu au pus in primejdie viata numitului , dar prin pierderea de substanta osoasa sa constituit o infirmitate fizica permanenta
.
Dr. legist intentionat a dat sub 60 de zile ,si a spus ca nu mi-a pus viata in pericol
,eu ramanand infirm pe viata ,cu mana dreapta paralizata (fac recuperare) si cu 9 bucati de oase scoase prin operare (zona rotund-ovala 4/3cm)
Doresc sa fac o contraexpertiza la certificatul medico-legal( dosarul este la Politie nu am depus certificatul) preferabil la Mina Minovici ,cum se procedeaza si cat ar costa.
Dupa contraexpertiza cum fac sa ma "iau" legal de viata acestui Dr.care m-a lasat infirm pe viata si si-a batut joc de mine ,pe mana cu agresorul.
Cel mai recent răspuns: Ionela@1 , utilizator 21:30, 30 Ianuarie 2020
eugennico a scris:

dar prin pierderea de substanta osoasa sa constituit o infirmitate fizica permanenta.


Pai numai ce am subliniat eu inseamna vatamare corporala grava. Nu inteleg de ce va legati de cele 60 de zile.
Angajati-va un avocat care sa ceara efectuare unei noi expertize de catre Comisia de Avizare din cadrul INML Prof.Dr.M.Minovici.
Daca concluziile medicului-legist vor fi infirmate de aceasta comisie,dar si daca instanta la pronuntarea unei solutii nu va tine seama de concluziile acestuia,din lucrarea efectuata,dar mai cu seama,daca va puteti dovedi afirmatiile puteti formula plangere penala impotriva medicului legist abuz in serviciu,conf.art.246 c.pen. sau sa il reclamati la organele medicale de profil
Si-a dat singur cu stangul in dreptul daca a facut afirmatia ca ati avut pierdere osoasa si infirmitate permanenta. O infirmitate permanenta, implica ingrijiri medicale si de recuperare toata viata, mai ales pentru sistemul nervos.Si daune materiale si morale pe masura. Incercati la IML, comisia superioara medico-legala, va costa dar va veti recupera banii.
Daca dosarul este in faza de cercetare penala, contra expertiza se va efectua cu aprobarea lor.
Dosarul se afla pe rol la Tribunalul Olt ,sectia penala ,pentru savarsirea infractiunii de tentativa de omor ,prev. de art.20 C.p. rap.la art.174 alin.1 C.p.-175 alin.1 lit.i C.p.
Am cerut in instanta un nou raport de expertiza medico-legala la unitatea superioara IML Craiova care a durat , cu analize , programari, etc.
Concluzii:
La data reexaminarii numitul .....prezinta :
- Hemipareza dreapta predominant facio-brahiala ,frusta ,sechelara posttraumatism cranio-cerebral ............
- susnumitul a prezentat leziuni traumatice ce se puteau produce prin lovire cu corp dur in data de...
-a necesitat 75-80 zile ingrijiri medicale de la data producerii leziunilor
-Leziunile traumatice i-au pus viata in primejdie.
-prezinta infirmitate fizica permanenta (prin lipsa de substanta ososasa craniana posteschiletomie parietala stanga)



Am obtinut si certificat de incadrare in grad de handicap (mediu)

Dupa cum observati sant mari diferente intre cele doua certificate medico-legale , la asa diferente cineva trebuie sa plateasca ,eu am presimtit ca domnul doctor legist sef [editat] de la IML Olt are afinitatii ....cu mai multe zerouri
:D

Cum fac si unde sa-i cer socoteala domnului doctor legist , as prefera incadrare pe penal cu daune si cheltuieli suplimentare #-o

Rog ajutor
multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2011
ContSters20980, utilizator
Instanta a admis cererea dvs de efectuare a unei noi expertize medico-legale /

Daca raspunsul este afirmativ si nici urmatoarea expertiza nu este efectuata corect , puteti sa solicitati ca aceasta sa fie reanalizata de Comisia de Avizare din cadrul I.N.M.L. Prof. Dr.Mina Minovici Bucuresti.
Pentru a putea formula plangere penala impotriva medicului-legist , asteptati ca acele conluzii ale sale din constatare medico-legala sai fie contrazise de alt specialist.
Succes !
Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2011
Radu Gabrian, Mediator

Alte discuții în legătură

Expertiza medico-legala falsa Mariana Ploiesti Mariana Ploiesti In anul 2006 am fost victima unui accident rutier ca pieton cand mi-a fost fracturat genuchiul stang si umarul stang (fractura peroneu cu articulatii distruse ... (vezi toată discuția)
Contestare cml si expertiza constantin_nicu_cl constantin_nicu_cl Prin decizia I.C.C.J nr 1952/22.03.2005 am fost condamnaat definitiv pentru savarsirea infractiunii de cercetare abuziva.La dosar a fost depus un certificat ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni pintenarug pintenarug Buna ziua Sotia mea, a fost accidentata pe trecerea de pietoni. Politia a constatat vina soferului, de neacordare prioritate. Sotia are acum un picior in ... (vezi toată discuția)