avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Contestare CML si expertiza
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Contestare CML si expertiza

Prin decizia I.C.C.J nr 1952/22.03.2005 am fost condamnaat definitiv pentru savarsirea infractiunii de cercetare abuziva.La dosar a fost depus un certificat medico-legal emis de I.NM.L Bucuresti in data examinarii 08.04.2003 cu urmatorul continut:
-atela gipsata antebrahiodigitala deget 1 mana stanga
-acuza dureri la nivelul policelui stang.
Din nota medicala nr 8022/04.04.2003 emisa de spitalul Clinic De Urgenta Ortopedie rezulta dignosticul :" Fractura parcelara baza falanga distala police stang, atela gipsata 3 saptamani, pozitie procliva, gheata local, control prin policlinca teritoriala."
Din adeverinta pentru condediu medical fara numar, nedatata eliberata de M.A.I.UM Bucuresti rezulta diagnosticul " Fractura Parcelara baza falanga distala police drept"
Concluzii certificat medicolegal in urma examinarii numitului D.I.C. si a documentatiei medicale prezentate apreciem ca D.I.C prezinta leziuni traumatice ce s-au putut produce la data de 04.04.2003 prin lovire cu corp dur, necesita cc 30 zile ingrijiri medicale.
Pe timpul cercetarii penale si judecatoresti am contestat certificatul medicolegal dar toate demersurile respective au fost respinse.
ulterior am deplans plangere penala pentru abuz in serviciu impotriva medicului legist care a eliberat certificatul medicolegal deoarece a fost emis cu incalcarea dispozitiilor ART 10 din Ordinul Comun MS/ MJ nr 1134/C_255 din 25 mai 2000:
-este eliberat pe baza unor documente ilegale si nu a unei radiografii sau avizului unui medic radiolog
-intre cele doua documente mentionate in certificatul medicolegal exista contradictii evidente privind locul unde este leziunea.
In acest dosar s-a dispus o expertiza medicolegala care a fost efectuata tot la INML Bucuresti.La data de 06.03.2006 persoana expertizata depunde la INML Bucuresti un film radiologic fara interpretare radiologica despre care sustine ca a fost efectuat la data de 23.04.2003 la Spitalul Clinic de Urgenta Militar Central. L a aceeasi data s-a dispus si efectuat un examen ortopedic, clinic si radiologic cu interpretare, iar nota medicala s-a mentionat " Fara leziuni osteoarticulare".In interpretarea radiologica se mentioneaza:" Fara modificari patologice evidentiate la nivelul oaselor mainii stangi". Se itnerpreteaza si radiografia din 23.04.2003 si nu se constata imagini de leziuni osoase posttraumatice.La data de 20.04.2007 se efectueaza o noua radiografie si se constata:"La nivelul bazei falangei proximale a degetului 1 mana stanga ingrosare discreta a carticolei in spatiul articular. Nu se poate aprecia daca aceste modificari sunt consecinta unei fracturi."
Tot la aceasta data se efectueaza o noua interpretare radiologica a tututror radiografiilor unde se stabileste:
1. toate radiografiile apartin aceluiasi pacient
2. nu se constata modificari posttraumatice recente sau tardive la niciunul din segmentele osoase radiografiate
3. nu sunt semne radiologice care sa sustina diagnosticul de fractura veche la nivelul falangei distale police stang
Cu toate acestea in finalul expertizei s-a concluzionat: numitul DIC a prezentat la data de 04.04.2003 diagnosticul de " Fractura parcelara baza falanga distala police stang".
Sub rezerva examinarii radiografiilor initiale si avnd in vedere intervalul mare de timp de la data 04.04.2003 pana la examinarea si reexaminarea susnumitului cat si a faptului ca la fracturile oaselor scurte ale membrelor vindecarea se face prin calus endostal a carui remaniere in timp poate fi totala; cu restitutio ad integrum nemaiputand fi depistat radiografic, nu putem face alte precizari cu caracter obiectiv stiintific
in baza acestor concluzii s-a dat in dosar N.U.P
Va rog sa ma indrumati daca mai pot fi contestate certificatul medicolegal si expertiza medicala!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:25, 4 Noiembrie 2010
Daca v-ati judecat deja in recurs ce sa mai contestati?
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Daca v-ati judecat deja in recurs ce sa mai contestati?



Foarte corect !
Din cate relatati,chiar dvs,in cauza s-a pronuntat deja o decizie penala de catre ICCJ,care nu mai poate fi atacata.
Dvs trebuia sa atacati respectivele rapoarte medico-legale sau certificate medico-legale pe timpul desfasurarii judecarii cauzei la Comisia de Avizare a INML si apoi la Comisia Nationala de Avizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibil caz malpraxis? User4567 User4567 Buna ziua! In urma unei căzături am ajuns la spitalul de urgenta al orașului în care locuiesc cu dureri puternice de cot. Am fost trimis la radiografie ... (vezi toată discuția)
Contraexpertiza certificat medico-legal eugennico eugennico In luna ianuarie am fost victima unei agresiuni(am fost lovit pe la spate in cap de mai multe ori cu o \"bâta de baseball),si am fost internat 15zile la ... (vezi toată discuția)
Certificat medico-legal laviniastefania laviniastefania Am rugamintea sa imi comunicati unde pot contesta un certificat medico-legal eliberat pentru o persoana implicata intr-un accident rutier cu victime. In urma ... (vezi toată discuția)