avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu un debitor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu un debitor

Am imprumutat unei pers o suma mare de bani. Pt k a refuzat restituirea am ajuns in instanta.
Am o hot def si irevocabila dar nu o pot investi cu formula executorie deoarece intre timp paratul a facut contestatie la executare si a invocat pe caile de atac exceptii de neconstitutionalitate. Dosarul aplecat la Bucuresti pt judecarea acelor exceptii. Eu am ramas cu hotararea pt ca nu o investetste nimeni pe motiv sa vina dosarul de la Bucuresti.
IIntre timp, paratul a instrainat bunurile pe care le are si mai a pastrat doar un teren, tocmai ca sa nu aiba u ce sa plateasca.
VA rog ajuta-ti-ma cum sa procedez.
DOresc sa nu vanda si acel teren ca sa pot sa am cat de cat siguranta ca imi voi recupera ceva din bani.
Lui trebuie sa i se dea cu titlu de sulta o suma mare din partea unei persoane care intre timp a decedat.
Pot obtine plata acelei sume eu?
MA ajuta cu ceva o ordonanata presedintiala.
VA multumesc mult pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 10:19, 17 Martie 2010
Daca ati imprumutat o persoana cu o suma mare de bani, trebuia sa va asigurati si de faptul ca acea persoana este solvabila sau detine bunuri care ar putea acoperi "creditul"...solicitand si chiar obtinand garantii in acest sens.
Astfel s-ar fi evitat "instrainarea de catre debitor" a bunurilor detinute in proprietatea sa.
Ca sa nu instraineze acel teren, puteti sa notati la BCF existenta contractului de imprumut si a litigiului...debitorul ar fi trebuit sa va garanteze imprumutul cu ipoteca asupra acelui teren iar lucrurile ar fi fost mult mai simple...
Daca debitorul trebuia sa primeasca o sulta din partea unei persoane care "tocmai a decedat", va dati seama ca nu mai are cine sa-i dea "sulta" acestuia momentan...probabil vor prelua obligatia, mostenitorii defunctului, intr-un viitor apropiat!
Dvs. nu va puteti substitui persoanei care trebuie sa primeasca sulta.Doar acea persoana poate hotara cu privire la acest fapt.
Nici pe cale de ordonanta presedintiala nu cred ca aveti sanse din moment ce titlul executoriu, banuiesc ca este contestat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut de bani prin notar cu dobanda mare. legal? unsimplucetatean10 unsimplucetatean10 Buna ziua, O semi cunostinta mi-a cerut prin intermediul unui membru din familie imprumut o suma considerabila de bani pe baza de contract, prin intermediul ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati lucianstef lucianstef buna.as vrea sa stiu daca am vreo sansa juridica sa recuperez o suma de bani data imprumut pt o luna (2013) si nerecuperata in totalitate inca si cred ca nici ... (vezi toată discuția)
Imprumutul garantat cu ipoteca ContSters40598 ContSters40598 Nu m-am confruntat inca cu acest gen de contracte. Ma intereseaza cele incheiate intre doua persoane fizice, ptr. o suma de bani (semnificativa), suma de bani ... (vezi toată discuția)