avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... amenda privitoare la Legea nr. 656 pentru prevenirea ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

amenda privitoare la Legea nr. 656 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor

Am primit minimum de amenda (10.000 lei) ptr.ca am platit prin registrul de casa intr-o singura zi dividende de 125.000 lei....intr-un fel este corect .... dar, acei bani au fost ridicati din banca in acea zi special ptr.a achita acele dividende/pe foaia de varsamant asta scrie(nu am putut ridica banii fara sa depun bilant, balanta, repartizarea profitului la dividende, declaratia depusa la finante cu impozitul virat ptr.acele dividende....banca a comunicat asta la oficiu)
In anul 2008 s-a cerut sa se depuna la ei o adresa prin care trebuia sa se comunice persoana desemnata ptr.comunicari, decizia prin care desemnai persoana, etc. etc......printre altele eu am trimis atunci in plic si o adresa in care comunicam ca am in soldul contului 457(dividende de plata) sume de peste 15.000 euro....una din tipele care au fost in control a spus ca ar fi trebuit sa mi se trimita inapoi ce am pus in plic aiurea ptr.ca nu trebuia sa comunic DECAT DACA era vorba de numerar...probabil ca daca mi-ar fi trimis inapoi ce le-am dat as fi stiut ca nu-i intereseaza adresa mea si as fi declarat sumele cand s-ar fi ridicat...
De ce sa nu recunosc?niciodata nu m-am gandit sa le comunic ceva privitor la ridicarea dividendelor stiind ca eu le spusesem deja ca am sume in acel cont.
Societatea ar avea cumva castig de cauza daca contesta aceasta amenda si daca-i da in judecata?...amenda este conform legii dar... este omeneste ca pentru o singura operatiune sa fie o asemenea amenda?am putea sa ne legam de faptul ca comunicasem ca am in sold la dividende peste 15.000 euro(bani care ar fi fost la mintea cocosului ca se ridicau candva)?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mi37 , utilizator 21:16, 24 Martie 2010
Au scris in procesul verbal pe baza carui articol din lege am primit amenda(este corect scris;) )..art.3, alin.6... Persoanele prevazute la art. 8 ori persoanele desemnate conform art. 14 alin. (1) vor raporta Oficiului, in cel mult 10 zile, efectuarea operatiunilor cu sume in numerar, in lei sau in valuta, a caror limita minima reprezinta echivalentul in lei a 15.000 euro, indiferent daca tranzactia se realizeaza prin una sau mai multe operatiuni legate intre ele. ... (am combinat o lege neactualizata pe care am gasit-o acum cu ce citisem mai devreme intr-un extras din lege actualizat)....au spus ca nu este ilegal ca s-a ridicat o asemenea suma(se verifica oricand de unde provine) ci nu este corect ca nu am anuntat...credeti-ma ca nu mi-a trecut o secunda prin cap ca or sa amendeze societatea
buna ziua


din cate inteleg v-au incadrat la art.8 lit.k
k) alte persoane fizice sau juridice care comercializează bunuri şi/sau servicii, numai în măsura în care acestea au la bază operaţiuni cu sume în numerar, în lei sau în valută, a căror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 15.000 euro, indiferent dacă tranzacţia se execută printr-o singură operaţiune sau prin mai multe operaţiuni ce par a avea o legătură între ele.

dvs ati completat la banca, pt aceasta suma, o declaratie privind beneficiarul real al sumei si posibil si destinatia acestor bani

ar fi util, in cazul de mai sus, sa faceti o petitie la onpcsb in care sa puneti intrebarea daca odata raportata suma, destinatarul si scopul la banca ( ei oricum facand raportare catre oficiu) este util sa faceti si declaratie separat catre onpcsb (asta in cazul cand controlul nu a fost facut de onpcsb; in caz contrar rugati pe cineva sa adreseze aceasta petitie....din cate stiu eu se raspunde)

daca nu au tecut mai mult de 15 zile de la amenda puteti face constestatie si mai castigati timp pana la sosirea raspunsului ( orican se poate renunta la proces )

dar cel mai indicat este sa consulatati un av.



cu stima
Ultima modificare: Marți, 23 Martie 2010
dan oancea, utilizator
Va multumesc pentru raspuns...
Nu stiu daca am nimerit acum pe net legea actualizata (am procesul verbal la serviciu ) dar s-a incadrat la Art. 3.(6) -Persoanele prevazute la art. 8 ori persoanele desemnate potrivit dispozitiilor art. 14 alin. (1) vor raporta Oficiului, in cel mult 10 zile lucratoare, efectuarea operatiunilor cu sume in numerar, in lei sau in valuta, a caror limita minima reprezinta echivalentul in lei a 15.000 euro, indiferent daca tranzactia se realizeaza prin una sau mai multe operatiuni ce par a avea o legatura intre ele.
Controlul a fost facut de catre Oficiu si degeaba mai intreb acum daca este util sa declar si eu ptr.ca este tardiv....ar fi trebuit sa intreb in luna nov.cand am eliberat dividendele....acum mi s-a spus ca, comunicarea pe care a facut-o banca nu are nici o treaba cu comunicarea pe care trebuia s-a fac si eu...cica fiecare isi face comunicarea in partea lui...
Ni s-a comunicat odata cu procesul verbal ca-l putem contesta...



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oficiul national de spalare a banilor webcom webcom Buna seara, va rog, doresc sa stiu care este procedura de transmitere/raportare catre ONPCSB, in conditiile in care asociatii crediteaza in mod constant in ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii in germania cu factura platita cash dorinahd dorinahd Buna ziua.Firma din Romania a incheiat un contract de demolare a unei fabrici cu o firma din Germania unde au fost trimis 10 oameni pentru lucrare.Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Se raporteaza dividendele la onpcsb ? Evoremaps Evoremaps Buna ziua. Doresc sa ridic dividende in valoare de 110000 lei. Suma de 100000 lei se va transfera prin banca si suma de 10000 lei se va ridica in numerar din ... (vezi toată discuția)