avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Prestari servicii in Germania cu factura platita cash
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Prestari servicii in Germania cu factura platita cash

Buna ziua.Firma din Romania a incheiat un contract de demolare a unei fabrici cu o firma din Germania unde au fost trimis 10 oameni pentru lucrare.Intrebarea mea este : in baza contractului pot sa intocmesc o factura de 9000 Euro (valoarea din contract) cu chitanta pe toata suma , deoarece firma din Germania plateste chas sau se poate incasa numai prin banca ?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 13:24, 20 August 2013
Se poate incasa in euro orice suma.


OG 15 / 1996 se aplica la incasarile/.platile in lei. HG 2185 / 2004:

13. Operaţiunile de încasări şi plăţi în valută nu intră sub incidenţa prevederilor ordonanţei.


Totusi daca depasiti in aceasta operatiune suma de 15.000 euro in numerar, aveti obligatia potrivit Legii 656 / 2002 sa anuntati Oficiul:

Art. 10. - Intră sub incidenţa prezentei legi următoarele persoane fizice sau juridice:

k) alte persoane fizice sau juridice care comercializează bunuri şi/sau servicii, numai în măsura în care acestea au la bază operaţiuni cu sume în numerar, în lei sau în valută, a căror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 15.000 euro, indiferent dacă tranzacţia se execută printr-o singură operaţiune sau prin mai multe operaţiuni ce par a avea o legătură între ele.


Art. 5. -
(7) Persoanele prevăzute la art. 10 ori persoanele desemnate potrivit dispoziţiilor art. 20 alin. (1) vor raporta Oficiului, în cel mult 10 zile lucrătoare, efectuarea operaţiunilor cu sume în numerar, în lei sau în valută, a căror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 15.000 euro, indiferent dacă tranzacţia se realizează prin una sau mai multe operaţiuni ce par a avea o legătură între ele.

Ultima modificare: Marți, 20 August 2013
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plafon de plata facturi in numerar yvm yvm Buna ziua In ce conditii poate plati o persoana fizica cu numerar o factura mai mare de 5000 RON? (vezi toată discuția)
Trebuie declarat la oficiul pentru spalarea banilor? carmenbn carmenbn Am o intrare de marfa(carne) de 50.000 euro,pe o singura factura.Plata se va face prin banca in 3 transe egale,fiecare avand peste 15.000 euro. La randul ... (vezi toată discuția)
Incasari de la pf bernadette bernadette Buna ziua As dori sa aflu care este plafonul de incasari de la pers.fizice in cazul in care societatea vinde autoturisme second hand ? Este prevazut un ... (vezi toată discuția)