Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

care este cuantumul indemnizatiei de insotitor?

Buna ziua.Tata-l meu primeste o pensie de handicap gradul 1.Pe langa aceasta pensie mai primeste si indemnizatie de insotitor.As dori sa stiu daca s-a marit in cepand cu ian.2010..findca el primeste tot 460 ron.Spuneti-mi va rog cat trebuie sa primeasca pensie si cat indemnizatie legal.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mary50 , utilizator 20:20, 26 Martie 2010
Indemnizatiile nu au fost majorate
Indemnizatia de insotitor se calculeaza in functie de salarul minim pe economie,iar la stat salarul este de 705lei rezultind o indemnizatie pentru insotitor de 534lei.aceasa indemnizatie trebuia sa ia tatal tau incepind cu lana februarie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre pensia de intretinere, calculata in cota procentuala CABINET DE AVOCAT CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" Intr-un proces avand ca obiect incredintarea copilului minor si stabilirea pensiei de intretinere tatal se prezinta si mentioneaza ca primeste indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Începând cu 1 ianuarie 2024 cât va fi plata pentru o persoană ... nitulescugabrielasimona nitulescugabrielasimona Începând cu 1 ianuarie 2024 cât va fi plata pentru o persoană cu handicap cu însoțitor? Mulțumesc frumos. (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate gradul i - indemnizatie de insotitor bubutu2 bubutu2 Daca un invalid gr.1 cu insotitor,ia un ajutor ce a fost egal ca suma echivalenta cu salariu minim pe economie,cand acesta se mareste,se mareste si ajutorul? (vezi toată discuția)