avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa de prima inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa de prima inmatriculare

am o masina cu motor de 3000 daca dau statul in judecata pentru k taxa e abuziva si e exagerat de mare am vreo sansa sa cistig procesul si sa nu mai platesc taxa de inmatriculare in schimb sa ramin cu cheltuielile de proces daca da cam ce cheltuieli as avea si ce sanse am sa cistig procesul. va multumesc
Cel mai recent răspuns: mosuxl , utilizator 16:38, 26 Martie 2010
Pentru a primi un raspuns corect, oferiti mai multe detalii. Promovarea unei actiuni contra statului ca o taxa e abuziva si exagerat de mare nu are niciun sort de izbanda pe aceste argumente.
Promovarea unei actiuni, in ceea ce priveste taxa de poluare (cum cred ca e in cazul dvs.) are sanse mari de reusita. Tendinta instantelor, la momentul actual este de admitere a acestor actiuni, pe motiv ca aceasta taxa de poluare este discriminatorie si aduce atingere dispoziţiilor TCE.
Cheltuielile cu taxa pe care o platiti si cu onorariul avocatial le recuperati in totalitate (in cele mai multe cazuri). Onorariul se stabileste de comun acord cu avocatul.
deci se poate cistiga acel proces contra statului si sa scap de taxa auto sa ramin doar cu cheltuielile de judecata si onorariul avocatului ?
va multumesc
k daca se poate castiga vom da statul in judecata daca se poate si e 100% k se poate castiga
Daca ati achizitionat un autoturism inmatriculat deja in UE si achitati taxa de poluare, puteti solicita Adm. Fin., unde achitati taxa (recomandabil in termen de 30 zile), restituirea sumelor achitate. Ulterior primirii raspunsului (care bineinteles ca va fi negativ) puteti promova la Tribunal o actiune in care sa solicitati restituirea sumei platite. Aveti sanse mari sa primiti inapoi nu numai suma platita ci si cheltuielile de judecata!
va multumesc mult pentru informatii deci cerd k se poate sa luam bani de la stat nu doar sa dam cum vor unii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de poluare. hotararea curtii europene pronuntata astazi 07.04.2011 Marian Senchiu Marian Senchiu Astazi 7 aprilie 2011 Curtea de Justitie a Uniunii Europene a emis hotararea privind raspunsul la intrebarile preliminare in cauza C 402/2009. [EDITAT - ... (vezi toată discuția)
Taxe lloryshyka lloryshyka Buna ziua,a-si dori sa stiu daca este cineva din judetul Vaslui care a recuperat taxa auto de prima inmatriculare? (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de poluare LiviuP13 LiviuP13 La data de 05.01.2010 am achizitionat un autoturism din Belgia . Am platit suma de 3.200 ron conform TAXEI DE POLUARE PENTRU AUTOVEHICULE . Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)