avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxa de poluare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa de poluare

La data de 05.01.2010 am achizitionat un autoturism din Belgia . Am platit suma de 3.200 ron conform TAXEI DE POLUARE PENTRU AUTOVEHICULE .
Intrebarea mea este urmatoarea : mai pot sa imi recuperez banii platiti pentru aceasta taxa abuziva ?
Daca da , ma puteti "lumina" pentru a putea formula o cerere de chemare in judecata . Pe ce articol sa imi formulez cererea ?
Cel mai recent răspuns: bogdan31 , utilizator 16:07, 30 August 2010
Depinde din ce oras sunteti. Sunt unele orase unde instanta nu da castig de cauza.
Initial trebuie parcursa o procedura prealabila cu ANAF in care solicitati restituirea taxei, anexand copie dupa chitanta. In termen de 30 de zile ei va raspund, negativ, bineinteles. Imediat trebuie sa va adresati Tribunalului pentru contestarea raspunsului ANAF-ului in contencios administrativ. Cel mai bine e sa va consultati un avocat specializat in astfel de cazuri care sa va reprezinte si sa va indrume. Onorariul il veti recupera oricum dupa castigarea procesului(daca sunteti dintr-un oras unde se admit astfel de actiuni) odata cu taxa, dobanda aferenta, taxa de timbru de 39 lei si cheltuielile cu traducerea actelor de provenienta comunitara a masinii dv.
Mult succes!
mar interesa si pe mine sa inmatriculez masina fara plata taxei de poluare am inteles ca este mai usor asa decit in a 2 faza sa platesti taxa si sa ceri bani inapoi de la stat este adevarat...........
ma putet ajuta cu un raspuns,cam cit dureaza procesul pt inmatricularea auto fara plata taxei auto in bucuresti,si daca se poate lua numere provizori pe perioada procesului mentionez ca am luat de 3 ori.
4-5 luni dureaza, cu tot cu recurs, in caz ca se formuleaza, de catre tine, daca pierzi, sau inmatricularile, in caz ca vei castiga....se poate sa-ti iei si numere ptr perioada judecatii, cu o ordonanta presedintiala..se depune odata cu actiunea de inm fara taxa de poluare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto mihaela daniela mihaela daniela buna dimineata!am si eu o intrebare am cumparat o masina din Germania si zilele viitoare ii voi face RaRul apoi voi incepe procedurile de inmatriculare dar nu ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto catacalin catacalin am si eu o intrebare in legatura cu inmatricularile auto:detin un automobil cumparat din italia si acum as dori ca sa il inmatriculez in romania.as dori sa ... (vezi toată discuția)
Inmatriculari masini georgescucatalin87 georgescucatalin87 SPuneti-mi va rog daca am cumparat o masina si am bagat-o la fisc dar nu am inmatriculat-o in cele 30 de zile ce se intampla?...platesc amenda ???cat este ... (vezi toată discuția)