avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... valabilitate dovada de circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

valabilitate dovada de circulatie

Buna seara!

In urma unui accident s-a trimis dosarul la Procuratura si zilele trecute s-a dat NUP. Eu acum circul cu o dovada. As dori sa stiu daca in momentul in care mi se trimite amenda acasa si incepe perioada de suspendare efectiva a permisului, mai pot eu circula pe baza dovezii curente sau se anuleaza din acel moment? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 19:35, 26 Martie 2010
Amenda va fi comunicata printr-un PV de constatare.Acesta urmeaza regimul juridic al oricarei amenzi, deci puteti formula plangere contraventionala impotriva lui.Deoarece de la parchet s-a dat NUP, sunteti simplu prezumtiv contravenient, iar pe baza unui certificat de grefa care dovedeste ca ati contestat PV si a deciziei procurorului cu mentiunea NUP, va puteti recupera Permisul de conducere, nemaifiind nevoie de dovada.
Asta pana la judacare, cand va ramane definitiva si irevocabila sentinta.
Daca pierdeti contestatia, in 5 zile veti preda singur permisul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie suspendare permis romi_codrean romi_codrean salut as vrea sa aflu pareri in urmatoarea speta cu care se confrunta un coleg in mai 2007 a fost surpris in timp ce circula in localitate cu 104 km/h adica ... (vezi toată discuția)
Pot circula pana imi vine sentinta prin posta? remus05 remus05 Pe data de 26 am prima infatisare in care am contestat un pv cu retinerea permisului pe 90 zile pentru un radar. In caz ca am sa pierd, pot circula pana imi ... (vezi toată discuția)
Renuntare plangere contraventionala Andrei2000 Andrei2000 Buna ziua! As dori si eu cateva lamuriri cu privire la urmatoare situatie. Mi-a fost retinut permisul de conducere pe o perioada de 30 de zile pentru ... (vezi toată discuția)