avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot circula pana imi vine sentinta prin posta?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot circula pana imi vine sentinta prin posta?

Pe data de 26 am prima infatisare in care am contestat un pv cu retinerea permisului pe 90 zile pentru un radar. In caz ca am sa pierd, pot circula pana imi vine sentinta acasa? sau trebuie sa merg dupa ea la tribunal?
Cel mai recent răspuns: remus05 , utilizator 22:47, 21 Septembrie 2015
NU ati ridicat permisul de la politie cu certificat de grefa?
Daca nu aveti permisul sau dovada cu drept de circulatie nu va recomand sa circulati, se intocmeste dosar penal si nu veti mai astepta sentinta acasa prin posta.
Daca pe PV vi s-a dat "drept de circulatie" veti putea obtine dovada de circulatie pe 30 de zile pana in momentul in care va veti ridica permisul. Cand dovada expira ,o puteti reinoi din nou pe 30 zile
Imi cer scuze ca nu mam facut inteles. Anul trecut in luna lui octombrie am ramas fara permis pe motiv ca am depasit viteza legala la care am depus contestatie ridicand un certificat de grefa la care sa imi ridic permisul pana se judeca cazul, si lam ridicat.Prima infatisare a avut loc in judetul in care sunt domiciliat dar dosarul mia fost trimis in judetul unde am fost sanctionat. In caz ca am sa pierd, si pana imi vine sentinta prin posta pot circula mai departe ca pana acuma ? sau tre sa merg eu dupa ea?
Art.118. - (1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.
(2) Plângerea suspendă executarea amenzilor şi a sancţiunilor contravenţionale complementare de la data înregistrării acesteia până la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti.
(3) Dovada înregistrării plângerii depuse la judecătorie în termenul prevăzut la alin.(1) se prezintă de contravenient la unitatea de poliţie din care face parte agentul constatator, care va efectua menţiunile în evidenţe şi îi va restitui permisul de conducere.
(4) În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere. –
(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.

Prin urmare, trebuie sa fiti atent cand se pronunta instanta pentru a cunoaste daca a fost admisa sau respinsa plangerea.
Puteti urmari desfasurarea procesului pe portalul instantelor de judecata
[ link extern ]
Daca plangerea este respinsa si depasiti termenul de 15 zile de la pronuntare pentru predarea permisului mai primiti 30 de zile.
De asemenea puteti cere reducerea perioadei de suspendare la 30 de zile in cazul in care indepliniti prevederile art.221 din hg1391 regulamentul de aplicare a oug195.

Plangerea trebuia depusa la judecatoria pe a carei raza de competenta a fost savarsita fapta si nu la judecatoria unde domiciliati. Probabil ati facut-o in ideea de a prelungi durata procesului.
Da, va multumesc de raspuns si din pacate plangerea imi este respinsa din ce am vazut pe net. In momentul de fata sunt in concediu cu familia si clar ca nu ma pot prezenta asa repede la politie. Daca nu imi vine in timp de 15 zile sentinta acasa trebuie sa merg eu dupa ea la tribunal? sau sa mai astept? Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Se poate circula cu certificatul de grefa ? pinnutz_789 pinnutz_789 Buna ziua ! Mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile pentru viteza. Am avut dovada de circulatie 15 zile, iar in timpul acesteia am facut ... (vezi toată discuția)
Predare permis de conducere Dan897 Dan897 Am pierdut un proces in care am cerut anularea unui PV intocmit de Politia Rutiera. Prin urmare, trebuie sa predau permisul de conducere (care mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat Cristina Vasile Cristina Vasile Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in situatia in care mi s-a suspendat permisul de conducere (pe nedrept), iar eu nu sunt de acord cu constatarea ... (vezi toată discuția)