Sunt nascută in 24.03.1955,am lucrat 30ani din care,20ani in gr.2 de munca. In 01.10.2004 am fost pensioanata medical grd 3,iar in sept.2005 m-am angajat cu 1/2 norma la o firma.In ficare an, in luna sept. m-am dus la comisie pentru prelungirea pensionarii.Va rog sa-mi spuneti daca anul acesta pe 4.09.2010,cand sunt programată la comisie trebuie sa ma mai prezint sau trebuie sa ma duc direct la Casa de Pensii si cu ce acte,pentru a-mi transforma pensia de invaliditate grd 3 ,in pensie pentru limita de varsta.Intrucat din cei 20ani lucrati de mine in gr.2 de munca Casa de pensii nu-mi recunoaste decat 16(astept pronuntarea de la tribunal-ultimul termen l-am avut pe 23.03.2010)va rog sa-mi spuneti ce sa fac si in cazul ca nu castig.Va multumesc J.Blănaru(pt. sotie)
Doamna se va duce tot la comisia de expertiza, ei ii spun ce sa faca mai departe. Daca va castiga procesul, in 25.09.2010 indeplineste conditiile pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta, varsta standard de pensionare fiind redusa cu 4 ani si 6 luni pentru 20 de ani lucrati in grupa II de munca.
In cazul in care nu castiga procesul, lucru de care eu ma-ndoiesc, va indeplini conditiile pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta sub imperiul viitoarei legi a pensiilor. Reveniti in vara, dupa ce aceasta va fi publicata in Monitorul Oficial.
Sunt nascut la 3.07.1950 , am 35 de ani stagiul de cotizare din care 20 de ani grupa a II-a si 2 ani in grupa I , Va rog as dori daca se poate sa imi spune-ti cand pot iesii la pensie pentru limita de varsta
Având în vedere faptul că sunteţi născut la data de 03.07.1950, îndepliniţi condiţiile pentru obţinerea pensiei pentru limtă de vârstă la împlinirea vârstei de 65 de ani.
Datorită faptului că în alcătuirea stagiului dumneavoastră de cotizare intră o perioadă de peste 22 de ani, încadrată în grupe superioare de muncă, prin aplicarea art. 44 ind. 1, Capitolul B, pct. VIII, din Ordinul nr. 340/2001 şi art. 42, alin.1, tabelul 1, din Legea nr. 19/2000, vârsta standard de pensionare vi se poate reduce cu 5 ani.
În concluzie puteţi solicita acordarea pensiei pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare, începând cu data de 03.07.2010.
Atenţie, calculele au fost făcute cu toată perioada de grupe, lucrată în procent de 100%.
Data iesirii la pensie
lena32
buna seara
va rog sa imi sp daca un barbat, nascut ;a data de 06.06.1954 cu o vechime totala de 38 ani 1 luna si 28 zile si cu 19 ani si 8 luni gr II+6ani si ... (vezi toată discuția)