avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi

Acest articol necesită acces premium. De ce premium?

Ai deja acces premium? Intră în contul tău!

Activează serviciul premium pentru acces nelimitat!

avocatnet.ro premium te informează zilnic, în timp real, pe email sau direct în platformă, ori de câte ori se modifică legi importante pentru tine și afacerea ta. 


Înscrie-te până la 30 Aprilie 2024 și acces nelimitat la toate articolele, Focus - sinteza zilei și newslettere specializate pentru: Fiscal, HR, Juridic și Management.


Vreau acces nelimitat

Legea whistleblower: Cum ne pregătim pentru implementarea noilor obligații

Eveniment online cu lectori

Dată eveniment

15 Februarie 2023

Invitați

Moderatori

Legea Whistleblower a fost adoptată în România cu ceva întârziere, intrând în vigoare pe 22 decembrie și aducând obligații noi pentru marii angajatori, în primă fază. Legea avertizorilor de integritate nu ar trebui ignorată însă nici de ceilalți angajatori, cu mai puțin de 250 de angajați. În contextul în care unele companii încă mai au timp să-și pregătească procedurile interne, până când noile obligații intră și pentru ele în vigoare, trebuie să se facă o serie de verificări pentru a observa conformitatea la regulile de protecție și prelucrare a datelor personale, indiferent dacă vor avea un canal intern pentru preluarea sesizărilor sau vor apela la un terț pentru acest lucru.