ACCES GRATUIT
In 2004, in Romania s-au "curatat" 338 milioane Euro
De la inceputul acestui an si pana in prezent, 338 milioane de euro au fost supusi procesului de spalare de bani, a declarat, ieri, presedintele Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, Iulian Dragomir, cu prilejul lansarii "Ghidului de Tranzactii Suspecte".
Articolul continuă mai jos
Metoda prin care a fost spalata cea mai mare suma, circa 45% din total, este evaziunea fiscala, a precizat Dragomir. Infractiunile financiar-bancare, urmatoarea metoda de pe lista, au reprezentat 18,9% din suma totala. "Toate aceste cazuri au fost inaintate Parchetului. In primele luni au fost trimise la Parchet 171 de dosare, iar in ultimele trei luni, 140 de dosare", a mai spus presedintele Oficiului. El nu a putut preciza insa cate dintre aceste dosare au ajuns pe rol.
Agentiile imobiliare, in vizorul Oficiului
Oficiul va controla in continuare institutiile bancare si va verifica si tranzactiile efectuate de societatile de investitii financiare, societatile de asigurare, casele de avocatura si cele notariale, cazinourile si, nu in ultimul rand, agentiile imobiliare.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Conform legislației în vigoare, este strict interzisă copierea, reproducerea, redistribuirea, republicarea sau orice altă formă de reutilizare a acestui conținut, integral sau parțial, fără consimțământul scris al avocatnet.ro. Nerespectarea acestor prevederi poate atrage răspunderea civilă, contravențională sau penală.
Comentarii articol (0)