ACCES GRATUIT
Impozit pe profit redus cu 20% pentru firmele care fac sponsorizari
Firmele care realizeaza sponsorizari ar putea beneficia de o reducere cu pana la 20% a impozitului pe profit, conform unei propuneri legislative adoptate marti de catre Senat.
Articolul continuă mai jos
Proiectul de lege a fost adoptat marti de catre senatori cu
51 de voturi pentru si 41 impotriva si prevede modificarea sumei maxime care poate fi scazuta din impozitul pe profit datorat de contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, la cel mult 20% din impozitul pe profit datorat.
In limita respectiva se incadreaza si cheltuielile de sponsorizare a bibliotecilor de drept public, in scopul constructiei de localuri, al dotarilor, al achizitiilor de tehnologie a informatiei si de documente specifice, al finantarii programelor de formare continua a bibliotecarilor, al schimburilor de specialisti a burselor de specializare, al participarii la congrese internationale.
In prezent, Codul Fiscal prevede ca suma din sponsorizari sa fie limitata la nivelul minim intre 3 ‰ din cifra de afaceri si 20% din impozitul pe profit datorat.
Exemplu:
O societate realizeaza profit de 102.440 lei
In conditiile stabilirii unei singure conditii de 20% din impozitul pe profit datorat, avem:
102.440*16/100=16.390
16.390*20%=
3278 lei
Aviz negativ de la Comisia de Finante
Proiectul a fost votat in plen de catre senatori, desi a primit aviz negativ de la comisia sesizata in fond, cea de buget finante.
Comisia a hotarat, cu patru voturi pentru si doua impotriva sa adopte
un raport de respingere, avand in vedere atat influenta financiara negativa asupra veniturilor bugetare, cat si faptul ca aceste cheltuieli nu concura la realizarea obiectului de activitate al firmei, iar deducerea lor nu trebuie sa se faca in corelatie cu cifra de afaceri.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Conform legislației în vigoare, este strict interzisă copierea, reproducerea, redistribuirea, republicarea sau orice altă formă de reutilizare a acestui conținut, integral sau parțial, fără consimțământul scris al avocatnet.ro. Nerespectarea acestor prevederi poate atrage răspunderea civilă, contravențională sau penală.
Comentarii articol (23)