avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit impozit pe profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

impozit pe profit

intrebarea mea este cat la suta din impozitul pe profit poate fi dat pentru o sponsorizare?
Am inteles ca nu tot impozitul pe profit al unei firme ci doar o cota parte .Cat este aceasta cota?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 11:42, 11 Februarie 2010
In Codul Fiscal avem:

ART. 21 Cheltuieli – Cheltuieli nedeductibile alin. 4, 5 si 6

(4) Urmatoarele cheltuieli nu sunt deductibile:
[...]
p) cheltuielile de sponsorizare si/sau mecenat si cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile ulterioare, si ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cei care acorda burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente in limita minima precizata mai jos:
1. 3 la mie din cifra de afaceri;
2. 20% din impozitul pe profit datorat.
În limitele respective se incadreaza si cheltuielile de sponsorizare a bibliotecilor de drept public, in scopul constructiei de localuri, al dotarilor, achizitiilor de tehnologie a informatiei si de documente specifice, finantarii programelor de formare continua a bibliotecarilor, schimburilor de specialisti, a burselor de specializare, a participarii la congrese internationale;
[...]

:offtopic: Rog moderatorii din aceasta sectiune sa mute topicul la "Contabilitate".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizari Elleny Elleny Buna! Va rog daca poate cineva sa imi spuna si mie care este modificarea legislativa privind sponsorizarile? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Benefici aureljoe aureljoe buna ziua! am si eu o intrebare daca o persoana sponsorizeaza o persoana cu handicap ce benefici ii aduce sponsorului? (vezi toată discuția)
Legea 376/2004 privind bursele private marceli marceli La aparitia legii bursele private erau deductibile fiscal , art.5 din lege. Ulterior conform Legii 343/2006 privind modificarea Codului fiscal se abroga art.5 ... (vezi toată discuția)