Sharon povesteste despre „puiul reformat” pe care l-a cumparat cu ceva ani in urma. Prin ce reforma trecuse pasarea? Este o intrebare la care nici Sharon nu a stiut sa-si raspunda.
Eduarda a trimis chiar si o fotografie (foto dreapta) cu ambalajul unui pachet de carne dezosata care continea insa si os.

Pentru a continua in acelasi ton seria de ciudatenii, Mark scrie cum a observat ca iaurtul pe care il cumparase pentru nepotii sai avea inscriptionata pe ambalaj data expirarii, potrivit careia iaurtul avea un termen de valabilitate ce se prelungea pana pe 21 decembrie 2034
.
Consumatorii se simt inselati atunci cand vine vorba de astfel de confuzii. Maruška se plange ca uneori pe eticheta este trecut un ingredient in procent de 100%, iar la o privire mai atenta, descoperi ca produsul contine de fapt mai multe ingrediente. Acest lucru nu da un sentiment prea placut, consumatorul pierzandu-si increderea in produs.
Geraldine considera tara de origine drept cea mai importanta informatie. Toti cetatenii au dreptul sa stie de unde provin alimentele pe care le consuma, considera ea. Mai mult, in acest fel ei pot sti ce agricultori sustin cumparand un produs sau altul.
Preocuparea pentru continutul de organisme modificate genetic al alimentelor persista. Wojtek se intreaba daca europenii vor avea sansa sa afle daca alimentele pe care le consuma contin astfel de organisme. Din fericire, da, vor putea afla. In acest sens, noile reguli votate de Parlament in iulie fac referire la o serie de informatii cu privire la ingredientele folosite si la modul de indicare a acestora.
„Eticheta produselor alimentare trebuie sa fie scrisa clar, destul de mare pentru a putea fi citita cu usurinta, iar toate ingredientele ar trebui enumerate indiferent daca sunt naturale sau artificiale”, este de parere Mark.
O data cu inceperea aplicarii masurilor votate de Parlamentul European privitoare la etichetarea alimentelor, va depinde doar de consumator cat de informat va fi in ceea alimentele pe care le consuma, in functie de atentia acordata etichetelor produselor.
Comentarii articol (8)