Lucia Urdareanu, Director Imagine si Relatii Publice UTI GRUP a explicat ca, pe langa aspectele legale si fiscale, in cadrul negocierilor s-a pus un accent deosebit pe planul de dezvoltare al afacerii in urmatorii 4-5 ani, pe analiza sustenabilitatii dezvoltarii in fiecare din cele trei domenii de activitate, precum si pe evaluarea capabilitatilor si a resurselor umane de care dispune UTI.
"Aceasta investitie directa a celui mai mare grup financiar va duce la o majorare substantiala a capitalului UTI (valoarea totala a tranzactiei este in jur de 20 milioane USD), permitand dezvoltarea si internationalizarea accelerata a UTI Grup in urmatorii ani", a declarat presedintele UTI Grup, Tiberiu Urdareanu, care a precizat ca "UTI va continua sa functioneze in aceleasi domenii de activitate, cu acelasi management, ca si in prezent".
Lucia Urdareanu a subliniat ca majorarea de capital rezultata in urma cesionarii a 30% din actiuni va fi utilizata pentru finantarea unor importante proiecte de dezvoltare de produse si servicii noi, pentru abordarea unor noi afaceri, pentru internationalizarea activitatii, precum si pentru unele achizitii de companii cu activitati complementare.
"O parte importanta a investitiei va fi alocata imbunatatirii proceselor interne si cresterii capabilitatilor manageriale, precum si a dotarilor tehnologice, prioritatile anului 2006 fiind optimizarea performantelor operationale si dezvoltarea de produse noi", a aratat Lucia Urdareanu.
Despre AIG Global Emerging Markets Fund II, L.P., directorul de Imagine si Relatii Publice UTI GRUP a spus ca este cel mai nou fond administrat de AIG Capital Partners afiliat al American International Group - "AIG" fiind una dintre cele mai mari companii de asigurari si servicii financiare internationale.
"AIG-CET Capital Management a administrat si fondul regional AIG New European Fund ("AIG NEF"), fond care a investit peste 250 milioane USD in Europa Centrala si de Est.
In Romania, AIG NEF a investit peste 80 milioane USD in Astral Telecom, Orange Romania si Luxten Lighting, investitii pe care le-a revandut cu succes.
AIG GEM II nu are, in prezent, nici o participare in Romania, UTI Grup fiind prima investitie in regiune", a precizat Lucia Urdareanu.
Infiintata in 1990, UTI - care de curand a implinit 15 ani de activitate - este o companie cu capital integral privat, specializata in solutii si servicii in urmatoarele domenii: Sisteme si servicii de securitate, Tehnologia informatiei si comunicatii si Instalatii electrice si mecanice. In toata aceasta perioada, UTI a participat activ cu produse, solutii si servicii originale la dezvoltarea economica din Romania.
"Logo-ul aniversar, "UTI, 15 ani - Un nou inceput", marcheaza oportunitatea creata prin infuzia de capital si dorinta celor doi parteneri, AIG si UTI, de a creste semnificativ valoarea companiei, printr-o dezvoltare durabila", a precizat Lucia Urdareanu.
Detinand un capital intelectual semnificativ reprezentat de un numar impresionant de patente si marci inregistrate, rezultate ale unui efort major de cercetare-dezvoltare, UTI s-a impus ca lider pe piata sistemelor de securitate si este intre primii 2-3 jucatori in celelalte domenii.
De altfel, UTI a introdus in 1991 pe piata romaneasca primele sisteme comerciale de detectie si alarmare la efractie.
In prezent, solutiile si sistemele de securitate fizica ale UTI protejeaza un numar mare de obiective de importanta deosebita, din diverse sectoare ale infrastructurii critice din Romania: Industria nucleara (Sistemele implementate la Centrala Nucleara Cernavoda), Aparare Nationala (sediul MApN si o serie de obiective militare), Transporturi aeriene (Aeroportul International Henry Coanda, alte aeroporturi din tara, ROMATSA, Sediul Autoritatii Aeronautice Civile Romane), Transporturi feroviare (Metroul bucurestean), Industrie (Dacia Renault), Spatii Comerciale (Marea majoritate a spatiilor comerciale din Romania fiind protejate de UTI) si lista ar putea continua cu obiective guvernamentale de importanta deosebita, dar si financiar-bancare, obiective turistice si multe altele.
"Sistemele de securitate instalate variaza din punct de vedere al complexitatii in functie de dimensiunea si tipul spatiului comercial, iar un avantaj important este acordarea serviciilor de service si mentenanta 24h din 24/7 zile pe saptamana, prin intermediul UTI Service Desk", a aratat Lucia Urdareanu.
Sistemele de securitate implementate utilizeaza echipamente de la producatori de prestigiu din industria de profil. Integrarea si controlul acestora se realizeaza, insa, cu produse hardware si aplicatii software proiectate si dezvoltate de catre UTI.Beneficiind de experienta de integrator de sisteme, dar si de cea de dezvoltare de software si hardware pentru integrare, UTI a lansat in 2005 produsul propriu KGuard – centrala de detectie a efractiei si control al accesului. Acesta este primul produs hardware din gama KSecurity, care include si aplicatia software KSecurity Master.
KGuard ofera o solutie flexibila pentru orice instalatie, de la resedinte pana la obiective cu risc ridicat de securitate (Gradul IV conform standardului European EN50131).
UTI este prima firma romaneasca producatoare de echipamente de localizare si urmarire prin satelit, bazate pe tehnologie GPS.
Produsului VTS-01, lansat in 2000, a fost urmat de alte variante dezvoltate pentru monitorizare antifurt (gama KTrack), a flotelor de transport (transporturi bancare, de combustibili, de materiale radioactive sau speciale), precum si de solutii complexe, cum ar fi sistemul VTMIS de monitorizare a traficului pe Canalul Dunare - Marea Neagra si de cel de monitorizare a traficului la sol pe Aeroportul International Henry Coanda.
"Solutiile de securitate informatica dezvoltate de UTI au fost testate in cadrul unor programe internationale precum PKI Challenge Proiect, gestionat de catre The European Forum for Electronic Business (EEMA)", a subliniat Lucia Urdareanu.
Comentarii articol (0)