avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare firma cu obiectiv procesarea platilor ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare firma cu obiectiv procesarea platilor online / instalare sistem POS

Buna ziua,

Doresc sa infiintez o firma (SRL-D) cu obiectivul principal fiind dezvoltarea de software la comanda, si vanzarea cu amanuntul, prin magazin online.

Deci am ales urmatoarele coduri CAEN:

6201 - Activitati de realizare a soft-ului la comanda ( software orientat client )
4791 - Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet
6202 - Activitati de consultanta in tehnologia informatiei
6209 - Alte activitati de servicii privind tehnologia informatiei

Insa, dupa cum stim, sunt o gramada de tipuri de software - firma s-ar specializa pe software pentru plati electronice. Asta ar inseamna in principal integrare cu procesatori de plati (companii precum PayU, Paypal, Stripe etc, dar si banci), dar poate pe viitor si dezvoltarea propriei solutii software si hardware, de acceptare a platilor.

Acum vin intrebarile mele:

- Exista vreun cod CAEN orientat spre "activitati de procesare a platilor", "instalare sisteme POS", sau ceva asemanator ?
- Exista in Romania legislatie privind procesarea banilor electronici, daca nu, atunci se respecta legislatia UE ?


Multumesc anticipat,
Vlad


Alte discuții în legătură

Cod caen necesar pentru vanzarea aplicatiilor software pe google play / app store 1Cosmin 1Cosmin Buna ziua, Voi incepe sa vand aplicatii software pe Google Play si App Store si nu stiu daca codurile mele CAEN pe care le-am activat sunt bune pentru ceea ... (vezi toată discuția)
Cod caen pentru intermediere vanzari online costi4 costi4 Buna ziua, ma intereseaza ce cod CAEN trebuie pentru a intermedia vanzari pe internet. Este posibil ca o PFA sa aiba 2 coduri CAEN diferite. Pentru ... (vezi toată discuția)
Cod caen rev2 pentru firma it specializata pe webdesign dvdalexandru dvdalexandru Buna ziua, Incerc sa infiintez un srl care sa aiba drept obiect de activitate creare + administrare + consultanta pentru website-uri. Suplimentar as dori sa ... (vezi toată discuția)