ACCES GRATUIT
Reforma in administratia publica
Cu totii suntem asaltati de informatii privind necesitatea instituirii reformelor administrative. Asistam la o multitudine de dezbateri pe aceasta tema, la mese rotunde, la diverse declaratii politice. Insa ce presupune aceasta reforma, ori de ce este necesara, reprezinta aspecte care nu sunt explicate, intotdeauna, satisfacator. Prin urmare, in cele ce urmeaza, vom incerca sa va lamurim anumite neclaritati, fara a avea pretentia epuizarii subiectului.
Articolul continuă mai jos
Integrarea Romaniei in UE
Precum bine stim, unul din telurile Romaniei este cel de a fi parte efectiva a Uniunii Europene, lucru care presupune armonizarea tarii noastre la valorile Uniunii. Integrarea in marea familie europeana este un proces care a inceput cu semnarea Tratatului de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana, pe data de 25 aprilie 2005 si s-a conturat prin Aderarea la Uniune, pe data de 1 ianuarie 2007.
Integrarea Romaniei in UE nu reprezinta, insa, un proces care poate fi incheiat doar prin semnarea unui tratat, fiind, din contra, un demers de mare durata, care necesita transformarea multor institutii si a multor concepte, schimbari economice si politice profunde. Unul dintre pasii pe care Romania va trebui sa ii faca este cel numit "Reforma Administrativa". Acest pas presupune implementarea valorilor europene, care vor asigura tarii noastre o democratie reala, intarita de performanta economica, sociala si culturala.
Cititi articolul integral pe Antena Satelor.ro.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Conform legislației în vigoare, este strict interzisă copierea, reproducerea, redistribuirea, republicarea sau orice altă formă de reutilizare a acestui conținut, integral sau parțial, fără consimțământul scris al avocatnet.ro. Nerespectarea acestor prevederi poate atrage răspunderea civilă, contravențională sau penală.
Comentarii articol (0)