Pe avocatnet.ro găsești mii de consultanți, din diferite domenii, pe care îi poți contacta direct.
Află cum!
Pe avocatnet.ro se fac lunar mii de cereri de consultanță către consultanții înscriși.
Află detalii!
Vrei să afle și alții câte lucruri știi în domeniul tău de activitate?
Răspunde la întrebări„Cum reușești? Cum faci să-ți treacă sau, dacă nu, măcar: cum faci să te ridici? De unde începi, de ce te-agăți, ce-ți spui, ce-ți faci ca să te simți din nou așa? Așa de bine, mereu, mereu”. Muzica, îi spun, dar mi-aș fi dorit să fie atât de simplu, să-i pot întinde o mână, acolo, departe, în hăul în care a căzut, să se urce pe-un solfegiu și să vadă iarăși lumea în culori, nu doar în negru și tonuri de gri. Fiecare dintre noi are un mecanism propriu de a se revendica în fața zilei de mâine, un alt motiv pentru care se ridică din patul în care angoasele, tristețile ori depresia ne-au țintuit.
Articolul continuă mai jos
Cele mai vechi amintiri îmi sunt sunetele, ritmuri și maiestuoasa voce a lui Freddie, care s-a stins exact în anul în care m-am născut. Am rămas și-acum sub impresia că aspiratorul „wants to break free”; că fiecare zi e o rapsodie boemă.
Coperțile discurilor și un pick-up gri. Balada lui Adeline. Iarna lui Vivaldi. Acea reacție sublimă a corpului când e pătruns, până în vârful degetelor, de un aranjament muzical plăcut, pe care nu l-a mai auzit. Un vibrato care te învață că plăcerile sunt uneori nebănuite, că fericirea poate intra și prin urechi și că, dacă vrei musai un motiv să te minunezi iar și iar de lumea în care trăiești, de ceea ce poate să facă omul, trebuie doar să asculți pe cineva cântând.
Să dai drumul radioului și să te pornești și tu cu el odată; să acoperi, în drumul către muncă, zi de zi, larma orașului cu instrumente și voci care-ți croiesc ziua mai bună. Să ai curajul să fredonezi și tu, cu voce tare, pe ritmul care te face să plângi sau să dansezi. Să eșuezi sau, dacă ești norocos, să te surprinzi că poți să urci sau să cobori și tu, la rândul tău, pe portativ odată cu cel pe care-l îndrăgești.
Să ai norocul să fii iubit de și să iubești un muzician. Să înveți să cânți. Să poți să cânți.
Alături de mii de oameni, să fredonezi odată cu cei de pe scenă, timp de o oră și ceva, melodii pe care le știi pe de rost. Să pleci acasă absorbit de o energie care te ține treaz mult timp.
Să descoperi un oraș, un cartier sau un colț de cameră prin sinceritatea muzicală a celor talentați.
Izolat de lume, într-o stare nemaiîntâlnită, pătruns de frică, să redescoperi speranța prin acordurile de chitară ale vecinului de deasupra - celui căruia i-a reușit, în sfârșit, bucata cu care se străduia de luni bune. Să te redescoperi, practic, auzind.
Nu e amintire frumoasă pe care să nu o fi înmagazinat fără o melodie în spate, fără ca muzica să nu se fi auzit. Niciuna.
---
Din seria „30 de fragmente”
Citește mai mult despre editorial, 30 de fragmenteNoul AI Act generează confuzie în mediul de afaceri, companiile neștiind exact dacă și cum li se aplică aceste reglementări. Multe firme utilizează deja sisteme AI (chiar și fără să realizeze) și se expun riscurilor legale semnificative, cu amenzi care pot ajunge până la 35 milioane EUR sau 7% din cifra de afaceri globală, pe lângă potențialele daune reputaționale.
La curs, alături de Alin Popescu, fondator avocatnet.ro și specialist cu peste 25 de ani de experiență în consultanță și antreprenoriat tehnologic, veți învăța să identificați sistemele AI utilizate în companie, să evaluați riscurile, să implementați măsuri de conformitate și să transformați obligațiile legislative într-un program structurat în 20 de pași.
Comentarii articol (1)