ACCES GRATUIT
Formarea continuă în UE – specificul României. Cursurile pentru adulți și finanțarea lor
Aproximativ 46,6% din europenii cu vârste între 25 și 64 de ani au participat în 2022 la cursuri de educație sau formare, conform datelor Eurostat. Marea majoritate a acestor activități de învățare sunt non-formale, adică se desfășoară în afara instituțiilor de învățământ, au legătură cu locul lor de muncă și sunt plătite, cel puțin parțial, de către angajatori.
Articolul continuă mai jos
În România, aproape 79% din aceste cursuri de educație și formare non-formală au legătură cu locul de muncă, adică sunt urmate pentru updatarea skillurilor sau învățarea unor noi roluri. Media este apropiată cele UE, care se apropie de 82%.

Datele au fost colectate prin intermediul anchetei privind educația adulților (AES), precizează Eurostat.
Cele mai multe cursuri sunt în domeniile afaceri, administrație și drept. În România domină sănătatea și serviciile

O cincime (20,2 %) din educația și formarea formală sau non-formală acordată adulților din UE a vizat afacerile, administrația și dreptul.
Sănătatea și asistența socială au reprezentat 15,9 % din totalul orelor petrecute de adulți în instruire, mai arată Eurostat. În cazul acestora se observă că ponderea cursurilor formale, adică în instituții specializate, o depășește pe cea non-formală, aspect ce ține de nevoia de a fi la zi cu ultimele noutăți din domeniu.
În cazul României, se observă că cele mai multe cursuri sunt din domeniile sănătate și servicii, ambele depășind media UE corespunzătoare acestor segmente.
Citește integral articolul pe www.cursdeguvernare.ro.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Conform legislației în vigoare, este strict interzisă copierea, reproducerea, redistribuirea, republicarea sau orice altă formă de reutilizare a acestui conținut, integral sau parțial, fără consimțământul scris al avocatnet.ro. Nerespectarea acestor prevederi poate atrage răspunderea civilă, contravențională sau penală.
Comentarii articol (0)