avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... ONG care organizeaza cursuri
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

ONG care organizeaza cursuri

Buna ziua,
as dori putin ajutor la situatia de fata.
Un ONG pregateste pedagogi si invatatori si educatori pentru un curs special pe durata la 2 ani in strainatate. ONG-ul plateste totul pentru cursanti.
Incepand din toamna anului asta incepe cursurile in Romania. Ea nu face cursurile efectiv, ci este un fel de intermediar. Profesorii sunt de la Institutul de afara, care are o politica foarte ciudata cu privire la franciza.

Intrebarile mele sunt
1. ONG-ul trebuie acreditat cu privire la cursul respectiv?
2. Trebuie neaparat sa isi ia titulatura de Formator de cadre?
3. Daca trebuie sa-si ia titulatura respectiva, care ar fi legislatia care sta la baza si ce contraventii survin in urma faptului ca functioneaza de ceva vreme fara ea.
4. Daca nu trebuie sa aiba titulatura respectiva, cum ar trebui sa ma apar in fata organului statului care imi vine in control.

Specific ca ONG are CAEN-urile
8541 - Invatamant superior non-universitar
8542 - -//- universitar
8559 - Alte forme de invatamant n.c.a
8560 - Activitatii suport pentru invatamant.

Doresc sa mentionez ca am sunat la ARACIP, la Ministerul Educatiei si la Inspectoratul Scolar si ma plimba intre institutii.
Am scris la fiecare dintre ele si nu am primit nici un raspuns concret.

Dorim sa fim in legalitate si acoperiti in cazul oricarei eventualitati.

Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iunie 2014
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 23:00, 7 Iulie 2014
Ce fel de ONG sunteti? Un ONG nu ar trebui sa ”aiba CAEN-uri”, nu se trece in mod normal asa ceva in statut. De verificat legislatia de educatie si cea privind formarea profesionala a adultilor, in functie de calificarile care doriti sa rezulte - daca pot sau trebuie sa fie considerate invatamant formal universitar, sau nu? Daca pot fi prin natrua lor si formare profesionala a adultilor, nu invatamant universitar, atunci acreditare e necesara din partea ANC doar daca se doreste ca diplomele sa fie recunoscute de ANC (cursantii probabil ca doresc asta) si pentru a beneficia de faciltitile fiscale pentru activitatile de formare acreditnate, daca sutn facute contra-cost ( altfel nu e niciun avantaj).
Subiectul excede insa temei acestei sectiuni a forumului.
Studiati si OG 129 din 31 august 2000 privind formarea profesională a adulţilor, republicata in M.Of. 110 / 13.02.2014.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Organizare training in romania AliaSpancec AliaSpancec Buna, va rog sa ma ajutati cu situatia urmatoare: O companie din Republica Moldova vrea sa organizeze in Romania niste traininguri. In acest scop vrea sa ... (vezi toată discuția)
Infiintare ong pentru activitati de formare profesionala popflorincozmin popflorincozmin Buna ziua doresc sa infiintez o asociatie sau un ONG care sa aiba ca si activitate un centru de formare profesionala. Mentionez ca detinem un ONG si ... (vezi toată discuția)
Cod caen scoala Mia12 Mia12 Ce cod Caen trebuie atribuit unui Grup Scolar( nivel primar, gimnazial, profesional si liceal)? (vezi toată discuția)