avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate lllucci

Activitate lllucci

Buna seara! Cum pot șterge o postare mai veche? Mulțumesc.
Când a murit mama, am fost cu tata la un notar, unde ni s-a spus că nu are rost sa facem succesiunea, apartamentul in care au locuit ( unicul bun imobil) fiind pe numele tatălui., contractul de vanzare-cumparare( in rate) fiind încheiat înainte de casatorie.vDeci, sfătuiți de notar, nu am făcut succesiunea după mamă. In acest caz, daca fac succesiunea după tată din timp( sa nu treaca acei 2 ani), se mai percepe avea taxa de 1% ?
Buna seara! Din păcate, tatăl meu a decedat de curând. Nici mama nu mai e în viața și sunt fiica unica.Mai trebuie făcută succesiunea? In ce interval de timp? Și de ce acte am nevoie când merg la notariat? Mulțumesc.
Buna seara! Pentru o persoana varstnica, imobilizata la pat, se asigura sau se deconteaza prin CAS plata unui ingrijitor, pentru 8-10 ore pe zi? Daca da, ce conditii trebuiesc indeplinite?
Si trebuie sa semneze apartinatorul, sau poate sa il ridice oricine din familie? La momentul actual apartinatorul se afla in spital.

popdan a scris:

La ING trimit cardul fizic acasă, la solicitare din aplicația online. Costa 18 lei. Activarea se face tot din aplicația online.

Și dacă solicitam din aplicația mobilă un nou card fizic, nu va trebui sa îl ridice personal de la banca?
Buna seara! Avem situatia urmatoare: persoana varstnica, imobilizata la pat, care primeste pensia pe card, a trimis nepotul sa ii scoata pensia( de pe card). Nepotului i s-a confiscat cardul de catre bancomat. Am sunat la banca si ni s-a spus ca pentru a reintra in posesia cardului e nevoie sa se prezinte titularul in persoana. Insa acest lucru nu este posibil, titularul fiind imobilizat la pat. Cum putem proceda? Pentru o imputernicire la notar, va fi nevoie ca persoana varstnica sa se deplaseze, ceea ce nu se poate. Cum putem rezolva situatia? Multumesc.
Buna ziua! Cum poate directiona impozitul pe profit un pensionar catre un ONG? Se poate face online, dupa telefon? Care sunt pasii de urmat? Multumesc!

Multumesc!
Cornel Vasile a scris:

da..nu exista niciun impediment legal pentru o astfel de situatie.

Sa inteleg ca trebuie sa fie aceeasi zi?

Cornel Vasile a scris:

Este greu de precizat, insa pentru continuitate data incetarii vechiului c.i.m. = data inceperii activitatii in baza noului c.i.m.