avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Activitate Gabriela Cristina

Activitate Gabriela Cristina

Răspuns la discuția Sponsorizare constructie
Am inteles. Multumesc mult.
Buna ziua,

Am marea rugaminte de a ma ajuta cu o monografie pentru o constructie realizata din sponsorizari. O organizatie a primit suma de 55.000 lei ca sponsorizare pentru a realiza o constructie. Lucrarile sunt contractate de organizatie de la diversi furnizori. Cum si cand inregistrez constructia? Cum si cand inregistrez sponsorizarea ca venit?

Buna ziua,

Ce fel de contract se poate incheia intre o organizatie non-profit si o persoana fizica (nu PFA), pentru prestarea unor servicii (ex: organizare de evenimente educationale)? Activitatea se desfasoara permanet pe o perioada de 4-5 luni. Mentionez ca persoana respectiva nu doreste inchierea unui contract de munca, fiind angajata la o alta organizatie si pana acum un an se incheia contract civil de fiecare data cand se relua colaborarea. Cum pot remunera o astfel de colaborare?
Răspuns la discuția nedepunere declaratie 010
Am verificat. Sunt depuse. Nu stiu ce s-a intamplat. Imi iau inima-n dinti si ma duc iarasi la circa financiara sa mai tipe inca odata functionara la mine. Poate rezolv ceva. :( :((
Multumesc foarte mult de raspuns.
Buna ziua,

De curand am fost angajata ca economist responsabil pentru 2 puncte de lucru ale unei societati, puncte de lucru ce apartin de sector 1 si respectiv sector 3. Am fost la administratiile finantelor publice ale celor doua sectoare sa vad daca totul este in regula cu declaratiile si la ambele centre mi s-a supus ca nu a fost depusa nici o declaratie 010 la modificarea vectorului fiscal (adica in 2007 si 2008). Restul declaratiilor sunt depuse iar sumele achitate la zi. Ce pot sa fac pentru a rezolva problema? Stiam ca depunerea declaratiei 010 intra in responsabilitatea societatii-mama...
Si in cazul asta, evaluarea se efectueaza numai de profesionisti calificati in evaluare? Sau este suficienta evaluarea facuta de contabilul sef?
Pe aceeasi tema am si eu o nelamurire. Compania la care lucrez, inlocuieste tamplaria de lemn cu tamplarie de termopan, la cateva din cladirile pe care le detine. Costul inlocuirii pentru o singura cladire este de aproximativ 4.000 euro. In acest caz este obligatorie reevaluarea cladirilor respective si cresterea valorii, sau pot inregistra costul pe cheltuieli cu intretinerea si reparatiile? Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a efectua reevaluarea, daca este necesara?