avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Activitate Seonbae

Activitate Seonbae

Va multumesc mult pentru raspuns. Chiar am de gand sa contactez un avocat, insa asa cum spuneti si dvs, o sa am nevoie de cineva foarte priceput in acest gen de probleme. Si deocamdata nu cunosc pe nimeni.....
O alta problema:
In raspunsul Ministerului Educatiei, prin care este refuzata acordarea CIS-ului pentru Asociatie, se specifica urmatorul lucru: (ca si o „motivare”in plus a refuzului)
"Inscrierea unei asociatii folosind in denumirea sa cuvintele"national"sau "roman", ori derivatele acestora se realizeaza numai cu acordul prealabil al Secretariatului General al Guvernului".
Acest lucru este specificat intr-adevar in Legea 34 din 8.03.2010. Insa la art.2 se specifica urmatoarele: „Asociaţiile şi fundaţiile legal constituite la data intrării în vigoare a prezentei legi îşi păstrează denumirile chiar în condiţiile încadrării în prevederile art. 7 alin. (31) şi (32) din Ordonanţa Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 246/2005, cu modificările ulterioare, precum şi cu completarea adusă prin prezenta lege”.
Deci, avand in vedere faptul ca Asociatia Romana de Taekwondo a fost inscrisa in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor cu mult inainte de aparitia acestei legi, consider ca mentiunea de mai sus (motivatia refuzului) legata de acordul SGG, este nefondata.
Sunt curios insa care e procedura in cazul in care doresc sa contest decizia Ministerului. Ati putea sa imi explicati in mare?
Am infiintat Asociatia Romana de Taekwondo, in 27.01.2010, (hotarare judecatoreasca, inregistrare in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor) si ulterior mi-a fost refuzata acordarea CIS-ului pe motiv ca "este interzis utilizarea in denumirea asociatiei a unor sintagme sau cuvinte susceptibile sa creeze confuzie cu denumirea unor autoritati sau institutii publice de interes national sau local". (Legea 246/205)
In speta este vorba de Federatia Romana de Taekwondo WTF.
Intrebari:
- Federatia Romana de Taekwondo WTF este autoritate sau institutie publica de interes national sau local?
- care organizatie creeaza confuzie mai mare cu Federatia Romana de Taekwondo WTF?....: Asociatia Romana de Taekwondo....sau Federatia Romana de Taekwondo ITF, care functioneaza bine....merci???
- prin acordarea CIS-ului Federatiei Romane de Taekwondo ITF, nu s-a creeat un precedent?
- nu cumva se incalca un drept constitutional sau un altfel de drept...prin acest refuz?......cred ca am dreptul sa imi aleg orice nume daca este liber, nu este rezervat. am acceptul de la ministerul justitiei, si mai mult decat asta, nu este identic cu alt nume.....
Ce as putea sa fac in acest caz?
Ma gandesc ca un avocat bun ar castiga in instanta fara nici o problema.
Ma gandesc de asemenea ca facand parte din UE, refuzul acesta este si mai grav.
Care sunt opiniile dvs?

Ok, am inteles.
Dar Federatia Romana de Taekwondo este autoritate sau institutie publica de interes national ori local ?
Multmesc pentru raspunsuri. Insa, insist cu intrebarea mea: sunt considerate autoritati sau institutii publice de interes national ori local?
Raspunsul dvs este legat mai mult de faptul ca pot fi de "interes public" si nu de interes national sau local.
Mai precis:
Considerati ca este incalcata legea 305/2008 prin care se specifica urmatoarele:
"1. La articolul 7, alineatul (3) va avea urmatorul cuprins:
"(3) Este interzisa utilizarea in denumirea asociatiei a unor sintagme sau cuvinte susceptibile sa creeze confuzie cu denumirea unor autoritati sau institutii publice de interes national ori local."
Si acum speta:
solicit acordarea certificatului de identitate sportiva pentru Asociatia Romana de Taekwondo si sunt refuzat pe motiv ca exista Federatia Romana de Taekwondo WTF.
Eu personal cred ca se incalca un drept constitutional din moment ce a deja personalitate juridica, exist, sunt inscris in registrul fundatiilor si asociatiilor, am CIF, etc....
Dupa cat am studiat....Federatie eu una....Asociatie e alta....au cu totul alt regim....
Astept parerea dvs..
Sunt dispus sa merg mult mai departe pt a obtine ceea ce mi se cuvine ca si cetatean a unui stat liber...

Federatiile sportive nationale sunt considerate autoritati sau institutii publice de interes national ori local?
Răspuns la discuția infiintare federatie
Deci...in primul rand scuze ca sunt asa de insistent....
In al doilea rand....la o lectura sumara am retinut urmatoarele:
Art. 24. - (1) Denumirea federatiilor sportive nationale este "Federatia Română de - ramura de sport -",
cu exceptia cazurilor prevăzute de Legea nr. 69/2000.
Deci inseamna ca daca vreau sa infiintez o federatie...si nu o numesc Federatia Romana de (ramura de sport)....aceasta nu este federatie nationala si autonat intra la litera g din art 21????
De exempul vreau sa ii spun Federatia Transilvana de (ramura de sport)

Astept nerabdator raspunsul dvs.
Cu stima.
Răspuns la discuția infiintare federatie
Multumesc pentru raspuns.
Deci in concluzie cluburile pot fi privite ca si asociatii si deci 2 cluburi pot infiinta o federatie. Si aceasta federatie este automat nationala. Am inteles bine? Conform legii, poate exista doar o singura federatie nationala pe ramura de sport. Adevarat?
Din acesta cauza ma interesa urmatorul aspect: o federatie poate fi altfel decat nationala?
La litera G din art 21 de mai jos scrie "alte organizaţii sportive naţionale.". Puteti sa imi dati exemple de astfel de organizatii??

Multumesc!

ART. 21
(1) In sensul prezentei legi, sunt considerate structuri sportive:
a) asociaţiile sportive;
b) cluburile sportive, inclusiv cele organizate ca societăţi comerciale, unităţile de învăţământ cu program sau profil sportiv, palatele şi cluburile copiilor şi elevilor;
c) asociaţiile judeţene şi ale municipiului Bucureşti, pe ramuri de sport;
d) ligile profesioniste;
e) federaţiile sportive naţionale;
f) Automobil Clubul Român, pentru activitatea de automobilism sportiv şi karting sportiv;
g) alte organizaţii sportive naţionale.
Răspuns la discuția infiintare federatie


Puteti infiinta federatia dupa cosntituirea celor doua cluburi sportive , adica dupa obtinerea Certificatului de identitate sportiva pentru ambele cluburi, urmare a inscrierii in Registrul sportiv.


Deci aici as dori si eu o lamurire referitor la ce scrie mai sus.....am vazut scris ca o federatie poate fi infiintata din cel putin 2 asociatii.... cluburile pot fi considerate asociatii?

O alta lamurire...se tot vorbeste de federatie nationala...ca nu poate sa existe doar o federatie nationala..... Nu exista decat federatii nationale?

Cu stima