avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Activitate manuela43

Activitate manuela43

Nu mi a raspuns nimeni la intrebare.
Revin cu alta intrebare: am 2 permise de conducere obtinute in ani diferiti respectiv 1997 cel romanesc si 2010 cel american. Sunt in ilegalitate avand 2 documente?
Cu ce permis pot conduce in Romania?
Nu mi a raspuns nimeni la intrebare.
Revin cu alta intrebare: am 2 permise de conducere obtinute in ani diferiti respectiv 1997 cel romanesc si 2010 cel american. Sunt in ilegalitate avand 2 documente?
Cu ce permis pot conduce in Romania?
Martonze a scris:
Si pe mine ma deranjeaza si sunt 100%de acord cu tot ce ai scris.
Eu am permis de conducere american. Pot conduce cu el in Romania cand vin in vacanta?
@ pael19

Da,cu conditia sa demonstreze ca exact produsele respective existau fizic la societatea de la care le-a achizitionat. Cei de la societate pot recunoaste ca au vandut acele produse inregistrate pe bonul fiscal dar care nu erau contrafacute. In sensul ca scriptic ele exista,faptic sunt altceva. Este extreme de greu sa demonstrezi asa ceva. Doar daca se face un control la societatea distribuitoare la care sa se regaseasca produse contrafacute , stocate in deposit si la data cand ele au fost achizitionate de beneficiar. Cand agentul constatator a aplicat sanctiunea contraventionala s-a bazat pe elemente si dovezi clare . Parerea mea e ca poate face contestatie insa tot va plati amenda pana la urma. Daca produsele erau pentru beneficiar nu aveau ce sa caute in spatiul de comercializare. Tot ce se afla in spatiul respective se supune controlului organelor abilitate. Pasii vor fi urmatori: va plati amenda,ii va da in judecata pe cei ce I-au vandut produse contrafacute,aia ,probabil vor cere expertiza pentru demonstrarea originalitatii produselor (este foarte scumpa!!!),va avea ceva timp de asteptat, va primi instiintarea ca fix produsele ce i le-a vandut beneficiarului nu au fost contrafacute si tot el va trebui sa demonstreze ca falsurile din spatiul lui commercial apartineau celor ce I le-au vandut. Un cerc vicios in care va pierde timp si bani. Poate initiatorul topicului ne va informa cum s-a finalizat dosarul.


Da,in Romania. Dar vin si eu cu intrebarea urmatoare:
utilizatorul ce are un permis de conducere eliberat de Politia altui stat de ce nu poate conduce cu acel permis in Romania? Daca are acel permis inseamna ca persoana respectiva are si dubla cetatenie sau alt document care sa-i permita sa conduca pe teritoriul tarii care I-a eliberat documentul.
Si alta intrebare: dreptul de a conduce un autovehicul ii este luat si in alt stat? Poate conduce in alte tari cu permisul eliberat de alta tara afara de Romania ? Sigur ca da. Cum romanii pot conduce cu permisul lor in toata lumea asta asa si invers e la fel de valabil. Asta a intrebat utilizatorul ce a initiat acest subiect. Asa cred!!!

cioan a scris:

Va incadrati in conducerea unui autovehicul fara a avea acest drept, dreptul de a conduce autovehicul a fosst anulat printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.


Mii de multumiri tuturor userilor pentru promptitudine si raspunsurile primite. Cu admiratie si respect,Manuela
Au si domiciliu in Romania care este trecut atat pe pasapoartele romanesti cat si pe Cartea de Identitate. Se poate,totusi,desface casatoria la notar daca ambele pati sunt de comun accord? Este nevoie si suficient un accord scris (legalizat si notarizat doar in SUA) de catre sotul absent de la procedura?
Cu multumiri

Va supun atentiei urmatoarea situatie: doi soti cu dubla cetatenie romana-americana au avut casatoria in Romania si au domiciliul in SUA. Vor sa divorteze rapid insa doar sotia poate depune actele de divort la un birou notarial sau de mediere in scurta vizita ce o are in Romania. De ce act are nevoie din partea sotului si ce anume trebuie sa cuprinda acesta pentru ca desfacerea casatoriei sa se produca imediat? Nu exista copii rezultati din aceasta casatorie si nici process de partaj nu va fi. Ce costuri sunt si cat de repede se poate rezolva totul?
Cu mii de multumiri
Răspuns la discuția Permis de conducere american
Da,este valabil. Ce prevedere legala exista in acest sens? Surse din Politia romana au contestat dreptul de a conduce cu driver license in Romania.

Exista si o prevedere legalamarzalawsb a scris:n
npe orice perioada de timp. trebuie doar sa aveti grija sa fie valabil si in SUAn
nn