avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters102262

Activitate ContSters102262

as prefera sa-mi explicati, daca se poate...daca nu, va multumesc oricum.
buna ziua
sunt avocat si doresc sa ma lamuresc asupra unei probleme.
in conditiile in care am avut un venit (din profesia de avocat, declarat lunar la CAA), sa zicem in cuantum de 40.000 lei (ian.2009, dec.2008, nov.2008, oct.2008,sept.2008,aug.2008, iulie 2008, iunie 2008, mai 2008, aprilie 2008, martie 2008, feb.2008) si am nascut in luna februarie 2009 pot sa-mi depun dosarul la stat pentru a obtine indemnizatia de crestere a copilului, cea de 85%, conform legii 257/2008?
pana acum nu am facut niciun demers in acest sens pentru ca am avut un venit lunar destul de bun dintr-o afacere proprie si dupa nastere am fost plecata din tara pana in prezent.
de asemenea, nu-mi este foarte clar nici modalitatea de calcul a acestui 85%?!si la ce anume se raporteaza? venitul net? si daca eu am iesit in pierdere pe anul fiscal 2008? are importanta daca am platit sau nu impozit?
daca depun dosarul la stat pot sa-l depun si la Barou astfel cum prevede statutul CAA?adica pot primi bani pentru copil din ambele parti?
stie cineva care sunt documentele necesare care trebuie depuse la dosarul de la stat?
va multumesc mult...tocmai ma uitam pe codul civil.
Mai mult, scrie ca: "crditorul se va indestula cu sumele datorate de catre Debitor prin executarea ipotecii, inclusiv amelioratiunile existente la data executarii, data la care valoarea imobilului va fi actualizata, conform sporului de valoare"...

eu din acest text inteleg ca banca se va indestula doar prin executarea ipotecii...nu e asa?
In contractul de ipoteca nu scrie ca banca are un gaj general asupra tuturor bunurilor mele prezente si viitoare. Exista o prevedere legala in acest sens care sa mi se aplice, indiferent daca nu scrie in contract?

In contract scrie ca: in caz de neindeplinire de catre debitorul ipotecar (eu) a oricarei obligatii asumate prin prezentul contract sau prin contractul de credit, creditorul ipotecar (banca) este in drept sa declanseze procedura de executare a ipotecii, conform legii, creditul devenind scadent integral."

Care este procedura de executare a ipotecii?
Buna ziua.
In anul 2007 am incheiat cu o banca un contract de imprumut garantat cu ipoteca pe terenul pe care urma sa-l achizitionez cu banii primiti.Valoarea contractului a fost de 42.000 euro.
Pana in prezent mi-am onorat obligatiile fata de banca achitandu-mi lunar rata de credit, insa de cateva luni a crescut dobanda foarte mult si nu mai doresc sa achit rata.
Cunosc faptul ca in conditiile neachitarii ratei banca imi va lua terenul si sunt ok cu acest lucru. Valoarea lui a scazut fata de momentul achizitionarii si la un calcul simplu am tras concluzia ca platind lunar noua rata a bancii dau pe teren mai mult decat face.
Intrebarea mea este: poate banca respectiva sa se indrepte impotriva mea si in ceea ce priveste alte bunuri proprietate personala (masina, casa) in vederea recuperarii datoriei? In contractul incheiat cu banca nu este prevazut acest lucru, insa am tot auzit opinii potrivit carora daca banca nu isi indestuleaza datoria chiar luand in proprietate bunul ipotecat poate sa-mi execute silit si alte bunuri. E adevarat?
Va multumesc.