Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate gaudisilviu

Mai este valabila legea care obliga PF sa achite lunar somajul si CAS-ul? Multumesc.
Răspuns la discuția Plata impozit PFA
Multumesc pentru raspuns. Mai doresc doar sa fac niste completari. In 15.03 mi-au fost ceruti 97 ron, in 15.06 - 97 ron. 15.09 - 97 ron, iar pana in 15.12 - 508 ron. Este in plus suma de 411 ron. Pare a fi o diferenta de impozit de 100 ron pe fiecare semestru de plati.
Buna. Sunt PF - croitor. Ultimele 6 luni am lucrat cu contract in strainatate, deci am fost inactiv ca PF. La intoarcere am aflat ca am de platit pentru ultimul semestru o suma uriasa fata de cele precedente. La inceputul anului, venitul estimat a fost de 2500 ron. Acuma am aflat ca sunt trecut la 5000 ron. Cum s-a ajuns la asa suma?
Veniturile ca PF au fost aproape nule anul acesta, dar venitul net estimat a fost dublat.
Buna. Sunt PF - croitor. Ultimele 6 luni am lucrat cu contract in strainatate, deci am fost inactiv ca PF. La intoarcere am aflat ca am de platit pentru ultimul semestru o suma uriasa fata de cele precedente. La inceputul anului, venitul estimat a fost de 2500 ron. Acuma am aflat ca sunt trecut la 5000 ron. Cum s-a ajuns la asa suma?
Veniturile ca PF au fost aproape nule anul acesta, dar venitul net estimat a fost dublat.
Sunt PFA...sunt obligat sa platesc CAS din moment ce sunt salariat si la o firma de stat? Multumesc

Daca sunt PFA si nu sunt angajat la o alta firma...CAS-ul este obligatoriu?

Buna. Sunt absolvent de liceu (promotia 2009)...am fost azi sa depun actele pentru somaj dar mi-a fost respins dosarul pe motiv ca ieri a trecut termenul de 60 de zile de la terminarea liceului pana la posibilitatea de-a cere somaj.

Nu mai exista alta posibilitate de-a obtine somajul ? Eu stiam ca pot depune dosarul dupa 60 de zile in care nu mi-am gasit nimic de lucru.

Va multumesc.