avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Activitate madalina_petrut

Activitate madalina_petrut

Răspuns la discuția Vechime in munca medic pe PFA
Exista vreo modalitate / ce ar trebui facut? pentru ca un medic specialist care lucreaza doar cu PFA sa poata aduna vechime? Sau sa poata beneficia de concedii medicale in caz de nevoie?
Perioada in care un medic specialist lucreaza ca PFA este considerata vechime in munca, astfel incat dupa 5 ani acesta sa se poata inscrie la examenul de primariat?
Buna ziua ! imi puteti confirma/infirma un subiect despre care am tot auzit speculatii intre colegii doctoranzi cu bursa : in cazul nefinalizarii studiilor doctorale (neindeplinirea criteriilor necesare in vederea sustinerii tezei de doctorat, exmatriculare etc.) la finalul celor 4 ani de studii doctorale, exista vreo prevedere care specifica faptul ca trebuie returnata contravaloarea tuturor burselor primite? Va multumesc anticipat !
Răspuns la discuția Concediu maternitate
Daca am inteles eu bine, conform O.U nr. 111/2010 cu modificarile aduse ulterior, pentru calculul concediului de maternitate se iau in calcul 85% din media veniturilor brute realizate in ultimele 6 luni, iar pentru CCC veniturile nete din ultimele 12 luni?

Daca optez pentru CCC de 1 an de zile si revin la servici inainte de imlinirea varstei de 1 an a copilului, voi primii stimulentul de insertie indiferent daca tatal si-a luat/nu concediul acela paternal de 1 luna de zile? Va multumesc !
Răspuns la discuția Concediu maternitate
Intrucat am inteles ca exista anumite diferente intre concediul maternal(pre si post natal) si concediul de crestere a copilului, vroiam sa stiu daca inclusiv din momentul intrarii in concediul prenatal trebuie sa intrerup studiile doctorale (si implicit suspendarea bursei doctorale) sau se pot intrerupe doar incepand cu data nasterii ?
Buna ziua. As dori sa stiu cum se calculeaza salarul pe perioada concediului de maternitate pre si postnatal, 85% din salarul prevazut in contractul de angajare sau 85% din media ultimelor 6 sau 12 luni? Mentionez ca sunt medic rezident iar in ultimele 12 luni salarul a variat in functie de sporurile acordate pe diferitele sectii unde am efectuat stagii de pregatire.
De asemenea as vrea sa stiu cum se va calcula indemnizatia de crestere a copilului (voi naste in luna martie 2014) avand in vedere ca din octombrie 2013 sunt si doctoranda cu bursa. Conteaza bursa primita 5 luni la calculul indemnizatiei?
Daca optez pentru CCC pe o perioada de 1 an si ma intorc dupa 6 luni la servici primesc stimulentul?
Daca intraadevar se vor acorda de anul viitor bursele promise pentru medicii rezidenti, acestea se vor lua in calcul pentru calcularea indemnizatiei de crestere a copilului?
Multumesc frumos!
Intentionez sa ma inscriu la doctorat, forma cu plata.
Urmeaza sa nasc in iulie si vreau sa stau in concediu 6 luni, pana in ianuarie 2014.
Dar doctoratul incepe in octombrie, si nu stiam daca dpdv legal, pot sa incep doctoratul in octombrie dar sa nu reincep serviciul decat in ianuarie 2014.
Sigur inscrierea la doctorat nu implica si revenirea la servici tot din octombrie? Avand in vedere ca in contract sunt prevazute si 6 ore/saptamana de predat studentilor la medicina, pentru care de altfel nu sunt platita?
Sunt medic rezident anul I si as dori sa stiu daca anul viitor(octombrie 2013) pot sa ma inscriu la doctorat, in conditiile in care din iulie 2013 voi fi in concediu de ingrijire al copilului.
Mai exact, pot sa-mi incep doctoratul fara sa-mi inchei concediul de ingrijire? Pot fi doctorand, fara a revenii la spital?
Mentionez ca oricum din ianuarie 2014 intentionez sa ma intorc si la servici, adica la 3 luni practic dupa inceperea doctoratului, insa ma intereseaza daca ma pot inscrie in 2013 sau abia in 2014 pot sa incep doctoratul, dupa ce mi-am intrerupt concediul de ingrijire?
M-ar interesa si pe mine daca este adevarat faptul ca absolventii din acest an al universitatilor de medicina si farmacie, care au promovat examenul de rezidentiat 2011, nu au dreptul sa primeasca ajutor social pentru luna decembrie? Avand in vedere ca vom semna contractele de angajare doar incepand cu data de 1 ianuarie 2012?
Si daca este adevarat, cum se face ca in unele judete se acorda acest ajutor de somaj (si ulterior prima de prima incadrare), iar in alte minunate judete (ex. Mures) nu? Multumesc anticipat!