avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Activitate VioH

Activitate VioH

Buna ziua,Ma poate ajuta cineva cu o indicatie in privinta unui serviciu autorizat, specializat de medicina muncii? Compania multinationala la care lucrez are contract cu Medicover, unde la fiecare control "trec examenul". Momentan, dupa 3 ani de hartuire psihica din partea managerelor si a HRului, care anul trecut mi-au refuzat chiar flexibilitatea mersului la psihoterapeut pe motiv ca nu am voie sa intarzii la ora de program, desi doream sa recuperez, iar in ultimele 6 luni de munca cu ochii in calculator toata ziua si apoi seara inca vrei cateva ore, acum abia mai vad, am dese pierderi de memorie, atacuri de panica, dureri de stomac si sindrom de colon iritabil, ale caror simptome sunt greu de suportat non-stop (ma lupt de ani de zile). Daca merg la generalist la Medicover imu va da niste analize de baza si imi va spune sa o iau mai usor.. iar despre concediul pe caz de boala profesionala sau incapacitate temporara de munca imi spun mereu ca imi va dauna la job sau la alta angajare. Eu una insa simt ca nu mai pot, nu mai vad bine, nu mai pot gandi, nu mai pot procesa infirmatiile la lucru,.. chiar am nevoie de odihna si terapie. .. iar concediul de odihna l-am epuizat deja datorita faptului ca si la inceputul anului am avut probleme si nu voiau sa-mi dea medical... asa ca mi-am luat CO. Multumesc anticipat pentru atentie si sfaturi!
Buna ziua,

Am primit 10 zile de concediu medical, incepand din 03.09.2018 pana pe 12.09.2018, durata care include si un weekend.
Data fiind ca plata medicalului se aplica numai pe zilele lucratoare, de fapt eu beneficiez doar de 8 zile nu 10 deci consider ca pierd de fapt 2 zile de concediu medical la numaratoarea anuala, din cauza acestui weekend.
Intrebarea mea este: exista vreun articol/alineat din Codul Muncii care sa sustina compensarea acestor 2 zile de CM in weekend cu inca 2 zile lucratoare? Astfel, ies corect 10 zile de repaos medical.
Buna ziua tuturor!
Am o problemuta legata de instalarea unui interfon in apartamentul in care locuiesc cu chirie de vreo 4 ani de-acum (cand m-am mutat, argumentul pentru lipsa aparatului a fost ca fostii chiriasi l-au sutit ca si telefon, no comment..).
Am vorbit cu proprietarul ca nu mai pot continua sa cobor la intrarea blocului pt. fiecare persoana care imi vine in vizita sau pt. comenzi si vreau sa pun aparatul ala singura, ..m-a trimis la administratora sa discut ce si cum, iar administratora mi-a spus ca pot sa ma ocup singura, sunand la firma care a instalat interfoanele.
Bun. Sun la firma, las mesaj de programare si ma suna apoi directorul de zona pt. zona mea si imi spune ca nu ma poate ajuta pt. ca asociatia de proprietari nu mai are contract de mentenanta cu ei din 2014.
Mentionez ca lunar, apar 200 de RON pe avizier, pt. intretinere interfon (:(). Pana ma intalnesc cu administratora, vreau sa ma pregatesc cu un argument solid impotriva contestatiilor pe care le intuiesc deja din partea dansei..pe mine ma intereseaza doar sa-mi pun nenorocitul de aparat in casa.
Multumesc anticipat pentru sugestii/sfaturi.
O zi frumoasa!
Multumesc frumos pentru raspuns. Maine dis de dimineata o si depun.
Salutare!
Am primit o amenda prin posta recomandata, pe care am ridicat-o cu semnatura de primire abia la finalul returului, respectiv: amenda e datata cu 17.03.2018, semnatura de primire la posta am dat-o pe 02.04.2018, cand am ajuns sa ridic plicul.
Imi poate spune cineva daca ma mai incadrez in termenul de contestatie, de 15 zile lucratoare de la aducerea la cunostinta (nu stiu daca e sinonim si cu data de semnatura de primire/ridicare a hartiei)?
Multumesc anticipat!
Pot sa confirm ca au plan pt. ca am patit o chestie similara pe Campia Libertatii, gen, cainele meu pui mic de 5 luni jack russell, abia scos afara prima oara, l-am lasat putin sa miroasa pamantul si in timp ce mirosea rahatul altui caine pe pamantul noroios si plin de gunoaie, m-am trezit cu un militian si o militianca in spatele meu, .... m-au urmarit vreo 5 minute incontinuu dupa care m-au chemat la ei, la fel, nu s-au identificat, mi-au facut observatii ca la scoala de ce plimb cainele pe domeniu public.., mi-au spus ca Primaria sectorului are o campanie asidua de curatenie in sector..nu am auzit sau citit de aceasta campanie nicaieri....., (2. nu stiu nici daca spatiul acela apartine de Mega Image sau de domeniul public) si m-au intrebat daca vreau sa semnez amenda, in caz ca mi-ar da-o....logic raspunsul meu a fost negativ pt. ca m-am straduit sa le explic ca e un pui care face in casa si abia invata mediul de afara si nu mi se pare normal sa ma abordeze si amendeze ca pe un contravenient in conditiile in care pe o strada mai sus troneaza resturile imense ale cainilor de talie mare, in fiecare zi; ....da, sunt de acord cu un avertisment, inregistrat, reamintirea regulilor din legea exacta despre detinerea de caini etc. (ca la circulatie de ex.). Bineinteles ca mi-au trimis amenda, mi-a venit recomandata, amenda in care au scris ca persoanele aflate de fata refuza calitatea de martor desi nimeni nu a fost intrebat/chemat sa fie martor oficial la scena....si era multa lume in jur, inclusiv amicul cu care eram. Eu una pot numi lucrul asta, "hai sa mai scoatem cu japca niste bani de la fraierii de locuitori". Asa mi-am luat eu amenda ca un delincvent, pt,. ca am fost 'prinsa' cu un patruped care facea inca la pampers, mirosind cacatul altor caini, pe o bucata de pamant noroios, imputit si acoperit cu gunoaie si resturi de animale. Iertati-mi limbajul direct pe ici, pe colo, dar asta e realitatea. :( Nu stiu daca ii mai pasa cuiva ca mi-au traumatizat cainele si ii simte pe militieni de la o posta iar eu a trebuit sa ma indop cu calmante pt. ca sunt depresiva, idealista si prea bine crescuta pt. societatea actuala (puteam sa le dau un nume si o adresa imaginara, daca eram pe stil 'smecher').
POPA GHEORGHE a scris:

Este bine sa mergeti la medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale si sa-i explicati problema dvs., eventual sa-i aduceti documente legate de necesitatea efectuarii terapiei respective de la psihiatru.
Medicul specialist de medicina muncii, in urma examinarii dvs. medicale (control medical periodic conform fisei corespunzatoare activitatii/ meseriei prestate de dvs. la locul de munca, din anexa 1 la HG nr.355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor) poate face recomandari angajatorului, mentionand in fisa de aptitudine a dvs. - "apt conditionat temporar" (precizeaza perioada si conditionarile).
Poate exista un risc, angajatorul sa nu poata respecta conditionarile la locul dvs. de munca actual sau sa nu doreasca/ postul de lucru sa o impuna ca la respectivul loc de munca sa presteze activitati un lucrator apt conditionat.
Poate fi o solutie si de a negocia direct cu angajatorul (nu prin intermediul sefului direct; mergeti in audienta), si sa ajungeti la o intelegere amiabila ca periodic sa beneficiati de o zi invoire fara plata sau cu recuperare. Daca in alta perioada de timp s-a putut, nu vad de ce nu ati gasi intelegere al angajator.
In demersurile dvs. sa aveti in vedere prevederi din HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare,
-Art. 35 La aplicarea masurilor preventive tehnico-organizatorice la locurile de munca, angajatorii vor tine seama de rezultatele supravegherii sanatatii.
-Art. 40 Orice lucrator are dreptul sa consulte medicul specialist de medicina muncii, pentru orice simptome pe care le atribuie conditiilor de munca si activitatii desfasurate.


Va multumesc frumos pentru raspunsul concis,obiectiv si profesionist , detaliile chiar ma ajuta si, da, a existat intotdeauna o intelegere intre managerul direct si angajat in aceasta privinta, nepunandu-se niciodata problema nerecuperarii orelor, mai mult, pentru alte echipe exista in continuare aceasta flexibilitate tip win-win situation....Respect!
Salutare! De cateva luni merg saptamanal la un psihoterapeut, in urma unei depresiii capatate de ceva ani, datorita muncii peste limitele normale si accentuata recent datorita unei inselaciuni in urma careia am ramas buna de plata la doua banci.
Am precizat managerei ca am o situatie foarte dificila si am nevoie o data pe saptamana sa merg la psihoterapie, insa nu pot seta o zi exacta, pentru ca programul terapeutului e foarte incarcat si merg si la o fundatie, deci fara plata. I-am spus ca o informez cu o zi inainte ca o sa vin putin mai tarziu si raman peste program sa recuperez (bineinteles, cu mail si verificare de intrare/iesire cu badge-ul).
Raspunsul ei a fost ca trebuie sa-mi gasesc o alta solutie, ca nu am voie nici sa intarzii peste ora de program, nici sa stau peste program, sa recuperez....legandu-se de recenta ordonanta cu pontajul. Sau, eventual sa-mi iau medical pentru ziua respectiva (?!).
Mi se pare un abuz grav la dreptul meu la sanatate, lucru care imi poate impacta negativ atat sanatatea ciat si performanta la serviciu, lucru pe care managera mea oricum se straduieste din plin sa-l alimenteze.
Am nevoie de un sfat cum as putea contracara decizia ei si a angajatei HR, ca sa imi pot urma terapia ca si pana acum, in toti anni de cand lucrez in aceasta companie nefiind o problema acest lucru, pana la actuala managera. Multumesc!
Din pacate, la raspunsul d-voastra nu exista solutie, pentru ca si-a tot schimbat locul datorita problemelor judiciare pe care le are, mutandu-se in final la gruparea SAS. Prin urmare, singura mea varianta e ori medierea, dar nu stiu cum il vom gasi sa se prezinte, ori plangerea penala/civila etc., la parchet. Daca aveti o sugestie ajutatoare, v-as fi recunoscatoare. Cazul e de toata jena oricum....:(
Buna ziua,
Am nevoie disperata de un specialist in drept penal si comercial, de preferat pro-bono (macar pentru inceput), am fost inselata de doua persoane pe baza de incredere, unul se afiseaza plin de bani si lux dupa ce m-a lasat cu 2 credite de platit, al doilea a disparut pur si simplu cu bunuri de-ale mele ramase la el si lucrurile lui ramase la mine (e angajat MAI pe deasupra). La politie am depus plangere pentru primul caz in februarie, nici in momentul de fata nu am vreun raspuns, cu serviciul am probleme din cauza liberelor pe care le-am tot luat sa umblu pe la politie, la doctori (deja sunt sub tratament depresiv), sa ma documentez pentru caz, sa adun dovezi din putinele pe care le aveam, etc, iar acum sunt aproape de faza de executare silita de catre banci.
Am cautat foarte mult pe net avocati, case de avocatura, lista Baroului Bucuresti.....e foarte greu sa aleg. Am contactat firma Cuculis&Asociatii si mi-a raspuns un consultant ca ma costa 4000 de RON pentru inceput ca sa studieze dosarul si sa verifice stadiul cercetarilor, si apoi mai vedem...
Stiu ca un avocat costa insa eu sunt in insolventa..probabil ca daca se va ajunge la executare imi vor lua si chilotii din sertar...asa ca e evident ca nu am de unde da mii de lei, in conditiile in care eu ma zbat sa le recuperez pe cele furate. V-as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta sa gasesc pe cineva care sa ma poate ajuta.
Cu stima! Violeta Halasag